Виготовлення та монтаж систем опалення та водопостачання

Система опалення. Пасажирські вагони можуть бути обладнані двома системами: водяне опалення від індивідуального котла, встановленого на вагоні і працюючого на твердому паливі або з комбінованим підігрівом (електрика та тверде паливо); централізоване електричне опалення.

Система водяного опалення від котла з комбінованим підігрівом складається із наступних складових частин: котла, пластинчатого калорифера, з’єднувальних трубопроводів, насосів (ручного та центробіжного), запасного водяного бака, контрольних приборів та апаратів управління.

З’єднувальні трубопроводи виконані у вигляді прямих та вигнутих труб з привареними фланцями, відростками та іншими деталями.

Технологія обробки труб та монтажу опалення передбачає виконання певних операцій. Різка труб по довжині виконується на фрезерно-відрізних напівавтоматах типу 8Б66 або спеціальних трубовідрізних верстатах. Зачищення задирків після різання виконується за допомогою пристосування, обладнаного шліфувальним колом. Згин труб виконується у холодному або гарячому стані.

Отвори у трубах вирізають за розміткою або накладнім шаблонам після згину. Отвори діаметром до 40 мм свердлять, більше 40 мм вирізають за допомогою різців на вертикально-свердлильних верстатах або фрезами.

Складають та зварюють з’єднувальні фланці та різні відгалужування у кондукторах.

Нарізання різьби на трубах з муфтовим з’єднаннями виконується на трубонарізних верстатах.

Готові труби опалення випробують на міцність гідравлічним способом під тиском, на 50% перевищуючим робоче.

Після випробування труби очищають, знежирюють, наносять на них антикорозійне покриття, сушать та комплектно передають на позицію монтажу у вагон.

Після монтажу виконують гідравлічні випробування усієї системи опалення вагону, а потім труби покривають теплоізоляцією.

Система водопостачання складається із наступних складових частин: бака для холодної води об’ємом 850 л, малого бака 80 л, трубопроводів з роз’єднувальними кранами, водоналивних приборів, контрольної апаратури (водоміри, сигнальні труби та ін.).

Баки для води виготовляють зварювальними з вуглецевої сталі, або з нержавіючих чи кольорових металів.

Стальні баки складають у кондукторах з наступним напівавтоматичним зварюванням у середовищі вуглекислого газу.

Внутрішні поверхні баків з вуглецевих сталей покривають цинком або фарбують.

Трубопроводи холодного водопостачання виготовляють із сталевих оцинкованих труб або пластмасових. Технологія виготовлення стальних трубопроводів системи водопостачання така ж як і системи опалення.

Для забезпечення повного зливу води з системи водопостачання труби укладають з нахилом у бік зливу.

Після монтажу систему водопостачання вагона випробують на щільність.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 941;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.