Сушіння лакофарбових покриттів.

Процес сушіння відбувається для різних лакофарбових матеріалів по різному.

Розрізняють сушіння природне та штучне.

Природне сушіння відбувається при температурі 18-22 ˚С і відносній вологості не більш 70 %.

Штучне сушіння відбувається в сушильних камерах або пересувних установках, де для прискорення процесу створюється підвищена температура.

До основних методів штучного сушіння відносять: конвективний, терморадіаційний та індукційний.

При конвективному сушінні фарбована поверхня безперестанно обдувається гарячим повітрям в сушильних камерах, оснащених тепловентиляційними приладами.

Терморадіаційне сушіння (сушіння інфрачервоним промінням) іноді називають сушінням панелями темного випромінювання або сушінням відбиттєвим теплом. Метод заснований на поглинанні інфрачервоних променів пофарбованою поверхнею виробу. Промені вільно проникають скрізь шар фарби і в наслідок переходу променевої енергії в теплову нагрівають метал виробу.

Щодо індукційного сушіння, то фарбований виріб розміщують в індуктор, що підключений до джерела змінного струму. У виробі виникають вихрові струми які нагрівають його. Процес сушіння іде від нижніх шарів лакофарбового покриття до верхніх так само як і при терморадіаційному сушінні. Недолік цього методу – необхідність виготовлення складних індукторів і великі витрати електроенергії.

 

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 1399;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.