Оформлення змісту / оглаву

 

 

Зміст– послідовний перелік рубрик видання із зазначенням сторінок, на яких вони починаються, винесений за межі основного тексту твору і поданий у порядку їх розташування.

Види змісту:

зміст-перелік – для збірників;

зміст-рубрикатор (оглав) – для моно видань;

зміст короткий і зміст повний;

зміст, у якому підрубрики подані упідбір (із зазначенням сторінок у дужках);

зміст анотований.

 

 

  Зміст короткий Список скорочень………………..12 Від автора………………………13 1. Вступ……………………………..…19 2. Сутність редагування……………...31 3. Історія розвитку редагування…….39 4. ………………………………………… 5. …………………………………………. 6.

 

 

Зміст повний Список скорочень………………………..……..12 Від автора…………………………………..…13 1. Вступ………………………………….……….…19 1.1. Чи потрібна людині інформація?............. 1.2. Етапи публікування повідомлень……….. …………………………………………………………………. …………………………………………………………………. …………………………………………………………………  
 
Зміст Список скорочень………………………..…….…..12 Від автора…………………………………………13 Вступ……………………………………………..…………...…19 1. Чи потрібна людині інформація? (19). 2. Етапи публікування повідомлень (20). 3. Чи потрібен редакційний етап? (21)……………..  

 

 
Зміст   Список скорочень 12 Від автора 13 Вступ 19 Сутність редагування 31 Історія розвитку редагування 39

 

 

 

*У навчальних і наукових виданнях зміст краще розміщувати на початку видання; в інших – у кінці.

* У наукових виданнях зміст може бути надзвичайно деталізованим, тому варто створювати і короткий, і повний варіанти, або подавати підрубрики упідбір із зазначенням сторінок у дужках.

* У навчальних виданнях зміст краще оформлювати за допомогою шрифтових, не шрифтових виділень тексту і форматування. Робиться це для того, щоб унаочнити структуру твору, допомогти учневі краще усвідомити послідовність і логіку викладу окремих тем.

* У виданнях для дітей, науково-популярних виданнях інколи подають анотований зміст (із стислою анотацією до кожної рубрики).

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 826;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.