Які пальники використовують для зварювання у СО2 , як що струм більший за 500А?

Зварювання здійснюється з використанням плавкого електрода та захисного вуглекислого газу, що подається в зону дуги. Це зварювання механізоване, його виконують напівавтоматами і автоматами. Стійке горіння забезпечується при високій густині постійного струму (100 А/мм2 і вище).

Висока густина зварювального струму зумовлює застосування електродного дроту малого діаметра (звичайно de = 0.8...2.5 мм). Зварювання звичайно виконують на постійному струмі зворотної полярності при безперервній подачі електродного дроту.

Основною особливістю зварювання у вуглекислому газі плавким електродом є потреба застосування електродних дротів з підвищеним вмістом елементів-розкислювачів — кремнію та марганцю, що компенсують їх вигоряння в зоні зварювання та запобігають додатковому окисленню металу при зварюванні і утворенню пор. Для вуглецевих сталей в основному використовують зварювальні дроти суцільного перерізу Св-10ГС, Св-08Г2С, а також порошкові дроти, що містять порошки феросплавів FeSi, FeMn.

Зварювальні пальники призначені для підводу до місця зварювання електродної проволоки, струму та захисного газу. Зварювальний пальник – змінний інструмент , конфігурація та розміри якого повинні відповідати типорозміру зварюваного виробу. При зварюванні у СО2 на струмах до 500 А зазвичай використовують пальники без охолодження і лише при зварюванні на великих струмах - пальники з водяним охолодженням. Водяне охолодження пальників на струмах 400 – 500 А, особливо для напівавтоматичного зварювання, підвищує ресурс сопла та струмопроводу. І зменшує їх забризкування.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 914;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.