Проаналізуйте пальники які використовують для наплавленні у вуглекислому газі.

Зварювання здійснюється з використанням плавкого електрода та захисного вуглекислого газу, що подається в зону дуги. Це зварювання механізоване, його виконують напівавтоматами і автоматами. Стійке горіння забезпечується при високій густині постійного струму (100 А/мм2 і вище).

Висока густина зварювального струму зумовлює застосування електродного дроту малого діаметра (звичайно de = 0.8...2.5 мм). Зварювання звичайно виконують на постійному струмі зворотної полярності при безперервній подачі електродного дроту.

Основною особливістю зварювання у вуглекислому газі плавким електродом є потреба застосування електродних дротів з підвищеним вмістом елементів-розкислювачів — кремнію та марганцю, що компенсують їх вигоряння в зоні зварювання та запобігають додатковому окисленню металу при зварюванні і утворенню пор. Для вуглецевих сталей в основному використовують зварювальні дроти суцільного перерізу Св-10ГС, Св-08Г2С, а також порошкові дроти, що містять порошки феросплавів FeSi, FeMn.

Зварювальні пальники призначені для підводу до місця зварювання електродної проволоки, струму та захисного газу. Зварювальний пальник – змінний інструмент , конфігурація та розміри якого повинні відповідати типорозміру зварюваного виробу. При зварюванні у СО2 на струмах до 500 А зазвичай використовують пальники без охолодження і лише при зварюванні на великих струмах - пальники з водяним охолодженням. Але водяне охолодження пальників на струми 400 – 500 А, особливо для напівавтоматичного зварювання, підвищує ресурс сопла та стромопровідаЄ зменшує їх забризкування.

Найпростіший пальник при зварюванні у СО2 тонким дротом, виготовляють із двох мідних трубок із зазором, по якому подається газ у сопло, сталевої змінної спіралі, кінцевих втулок та струмопроводуі газового сопла. Для надійної подачі тонкого електродного дроту необхідно аби внутрішній отвір спіралі був у 1,5…2 рази більший діаметра проволоки. Для отримання стабільного процесу та невеликого розбризкування необхідно забезпечити постійність вильоту електроду та виключити прихватування проволоки до електроду. Для підтримки постійного вильоту електроду необхідно забезпечувати контакт проволоки з струмопроводом в одному місті. Це досягається за рахунок пружних властивостей самого дроту або спеціальними притискачами.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 667;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.