Основні поняття.

Основи проектування РЕА.

Проектування- це процес утворення проекта-прототипа, прообраза можливого проекта.

Проектування РЕА- розробка проектної та конструкторської документації ,що призначена для утворення нових видів і зразків РЕА.

Розглянемо поняття проектування і конструювання. Конструювання- процес відображення у кресленнях структури, розмірів, форми, матеріалів ,обробки ,зв язків (внутрішніх і зовнішніх) майбутнього вироба.

 

 

Часто процес проектування називають конструюванням і навпеаки. Це пояснюється пов'язаністю цих понять ,що схематично показано на рисунку 1.

Проек: ування отруювання
  ІСот*
   
Розробка
Технічної пропозиції Ескізного та технічного проектів Робочої конструкторської документації
       

Рисунок 1Схема взаємозв'язку процесів проектування і конструювання

На початковій стадії проектування виробу конструкторських робіт конструювання не існує. Пізніше ,у складі проектних робіт з являється конструювання, яке продовжується і після закінчення проектування ,як стадія розробки робочої конструкторської документації. Таким чином ,розробка 31 та 33 належить до суто проектної роботи ,а самі схеми - до проектних документів. Розробка креслення загального виду виробу - приклад конструювання при проектуванні виробу - може бути названою проектуванням або конструюванням ,а креслення загального виду - проектним або конструкторським документом . Але розробка креслення - це суто конструкторська процедура , а робоче креслення відноситься тільки до конструкторських документів.

Отже , на одних стадіях розробки проектування і конструювання є синонімами_, а на інших -ці слова мають різні значення ,і вживати ці терміни необхідно правильно.

Проектний документ - це документ, що виконується пол заданій формі, в якому міститься будь-яке проектне рішення , отримане під час проектування.

 

Проектне рішення- це попередній або остаточний опис об єкта проектування , який необхідний і достатній для розгляду і визначення подальшого напрямку або закінчення проектування .Проектними рішеннями , наприклад, є документи 33 , креслення загального вида тощо.

Проектна процедура- це сукупність дій , виконання яких закінчується проектним рішенням. До проектних процедур , наприклад, відносять вивчення літератури ,розробка схеми ,модуляція тощо.

Проектна операція- дія або сукупність дій , що є складовою частиною проектної процедури. До проектних операцій відносять розрахунок , креслення , складання таблиць тощо.

Прототип- найбільш близький по технічній суті та по досягненню ефекту вироба, пристрою ,що були розроблені до цього часу.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 800;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.