Особливості організації та обслуговування заходів по спецзамовленях.

Прийом “бокал шампанського” та прийом “бокал вина” проводять на честь високої особи, а також з нагоди підписання урядових угод, важливих контрактів і т. п. У першому випадку подають тільки шампанське і соки, а як закуски — міні-тістечка, канапе, горішки. У другому випадку подають марочне вино і вищевказані закуски до нього. Починаються ці прийоми найчастіше о 12 годині.

Бенкет-чай переважно організовують жінки для жінок, але не виключена можливість запрошення і чоловіків. Кількість гостей на таких бенкетах невелика. Час проведення з 10.00—12.00 або з 16.00—18.00, тривалість не більше 2 годин.

Меблі: невеликі круглі або овальні столи, стільці, крісла, напівкрісла, бенкетки, дивани. Столова білизна кольорова, ніжних кольорів (однотонна). Якщо столи мають інкрустацію, їх можна скатертинами не покривати, а використати індивідуальні серветки.

До чайного столу подають пироги, торти, тістечка, бутерброди, бісквіти, печиво, цукерки, горішки, фрукти в асортименті, різноманітні холодні солодкі страви. Зі спиртних напоїв пропонують десертні та солодкі вина, креми, лікери, коньяки, ром, наливки та солодкі настоянки. На бенкеті, влаштованому на честь ювілею, може бути подано шампанське. Холодні закуски на чайний стіл подавати не рекомендується.

Сервірування стола виконується у відповідності з меню. Воно обов'язково складається з десертної тарілки, десертного приладдя, однієї або двох чарок та бокалу для шампанського, якщо воно подається. Праворуч від скла ставлять чайну чашку з блюдцем та ложечкою. Якщо хтось замовить каву, чашку замінюють.

Фужерами для води стіл не сервірують. Її подають налитою наприкінці бенкету на підносах.

Гарною прикрасою чайного стола є самовар. Його ставлять на приставному столику біля господині бенкету, яка може сама розливати чай, а офіціанти подають його з її рук всім гостям.

Офіціанти запрошують гостей до накритих столів і допомагають сісти, приділяючи найбільшу увагу жінкам старшого віку. Розсадивши гостей офіціанти, дотримуючись правил етикету щодо віку та звання гостей, пропонують їм солодкі страви та вина. Відтак виходять із залу і готують до подавання гарячі напої.

Після цього проводиться заміна використаних тарілок на чисті. Закінчивши прибирання, подають чай, каву, какао, гарячий шоколад, попередньо поставивши на столи гаряче молоко, гарячі вершки, нарізаний лимон і т. д. Після того, як подали гарячі напої пропонують гостям кагор, лікери, коньяки і т. д.

Чашку кави можна подавати гостям відразу з підноса, а решту кави поставити на стіл в кавнику. Чай на столі не доливають. Якщо гість просить ще, йому подають свіжу чашку чаю.

На прохання господині офіціант може сам наливати чай з самовара і пропонувати його гостям.

Столи для офіційних переговорів накривають суконними скатертинами, часто аж до підлоги. Посередині ставлять композиції з квітами, на підносах, вистелених серветками - прохолоджувальні напої з бокалами та попільнички.

Десертний фуршетпоєднує в собі сервірування та обслуговування як на бенкет-фуршеті але з асортиментом бенкет-чаю. Замовниками такого стола найчастіше бувають молоді люди, які замовляють цей стіл з нагоди заходів, де основним контингентом є жінки. Цей стіл дозволяє вільно спілкуватися між собою, не обмежується часом. Запрошується жива музика або дискотека. Окрім кави подають й інші гарячі напої. Цей стіл дуже зручний для організації випускного вечора в навчальному закладі. Алкогольні напої в такому випадку не подаються.

Коктейль “паті”проводиться в проміжку часу з 18 до 20 години. Він має за мету, як і фуршетний стіл, встановити вільну і невимушену форму спілкування між учасниками. Асортимент напоїв аналогічний бенкету-коктейль.

Як правило, тут подають канапе, сандвічі та звичайні бутерброди. Гості не зобов'язані прибувати у точно визначений час, так само можуть вільно залишати цей захід, коли завгодно. Початок цього заходу визначається замовником на власний погляд.

Подавання чаю “файв-о-клок” влаштовується завжди о 17 годині. При цьому ніяких напоїв, крім чаю не подають. Це англійська традиція, яку перейняли європейці для короткочасного частування гостей.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 886;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.