Забезпечення гарантійного обслуговування

Усе сказане вище про забезпечення виплати відпусткових стосується і гарантійного обслуговування. Витрати на створення цього забезпечення в бухгалтерському обліку визнаються у складі загальновиробничих витрат.

У податковому обліку відображається лише фактична сума понесених витрат на гарантійне обслуговування в порядку, передбаченому пп. 140.1.4 ПК.

Відмінності бухгалтерських витрат від податкових

Загалом склад бухгалтерських витрат майже тотожний складу податкових витрат. Так, склад податкової собівартості продукції (включаючи загальновиробничі витрати), наведений у п. 138.8 ПК, аналогічний тому, що визначений п. 11 П(С)БО 16. Те саме стосується адміністративних, збутових витрат тощо.

Водночас для податкових витрат уведено цілий ряд обмежень, установлених ст. 139-141 ПК. Вище ми навели приклади трьох видів витрат, які є такими в бухгалтерському обліку і не відносяться до витрат у податковому обліку. Утім їх значно більше. Тому, перш ніж віднести якісь витрати до складу податкових, слід поцікавитися, чи не введено ПК щодо них певні обмеження.

 


Тема 7. ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ОБЛІКОВОЇ ПОЛІТИКИ ПІДПРИЄМСТВ МАЛОГО БІЗНЕСУ (СУБ'ЄКТІВ МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА)

Визначення статусу малого підприємства

Організаційно-методологічні особливості формування облікової політики підприємств малого бізнесу

Особливості спрощеного Плану рахунків та їх вплив на формування облікової політики








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 571;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.