Електронна пошта. Пошта - це традиційні засоби зв'язку, що дозволяють обмінюватися інформацією, принаймні, двом абонентам

Пошта - це традиційні засоби зв'язку, що дозволяють обмінюватися інформацією, принаймні, двом абонентам. Для того, щоб цей обмін відбувся, необхідно написати послання і, вказавши адресу, опустити в поштову скриньку, звідки лист неминуче потрапить на поштовий вузол. Якщо зазначена адреса відповідає загальноприйнятим стандартам, то через деякий час листоноша покладе його в поштову скриньку адресата. Далі абонент розкриє послання, і - обмін інформацією відбувся.

Електронна пошта (e-mail) - це самостійна служба Інтернету.

Електронний лист може містити не тільки текстове повідомлення, але і вкладені файли (програми, графіку, звук тощо). Однак не рекомендується пересилати поштою занадто великі файли, оскільки це уповільнює роботу мережі. Для того щоб цього не відбувалося, на деяких поштових серверах вводяться обмеження на розмір пересилок.

Крім того, електронна пошта дозволяє:

• посилати повідомлення відразу декільком абонентам;

• пересилати листи на інші адреси;

• включити автовідповідач, на всі листи буде автоматично надсилатися відповідь;

• створити правила для виконання певних дій з однотипними повідомленнями (наприклад, видаляти рекламні повідомлення, що приходять від певних адрес) і так далі.

Так само у електронної пошти є переваги перед телефонним зв'язком. Телефонний етикет дуже суворий. Є безліч випадків, коли не можна подзвонити людині з міркувань етикету. У електронної пошти вимоги набагато м'якше. По електронній пошті можна звернутися до малознайомої людини або дуже зайнятій людині. Якщо він зможе, то відповість.

За допомогою поштової програми створюється поштове повідомлення на локальному комп'ютері. На цьому етапі крім написання тексту повідомлення необхідно вказати адресу одержувача повідомлення, тему повідомлення і вкласти в повідомлення при необхідності файли. Потім, після підключення до Інтернет, воно передається на поштовий сервер, а далі рухається по ланцюжку поштових серверів, поки не досягне сервера адресата. Як тільки адресат підключиться до свого поштового сервера, щоб щось відправити або прийняти, він автоматично отримає все, що накопичилося в його «поштовій скриньці». Якщо з якихось причин повідомлення не дійде до адресата (наприклад, при невірно вказаному адресі), відправнику повертається повідомлення про неможливість доставки.

Поштові програми зазвичай надають користувачеві також численні додаткові сервіси по роботі з поштою (вибір адрес з адресної книги, автоматичну розсилку повідомлень за вказаними адресами та ін.)Будь-який користувач Інтернету може отримати свою «поштову скриньку» на одному з поштових серверів Інтернету (звичайно на поштовому сервері провайдера), в якому будуть зберігатися передаються і отримуються електронні листи.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 796;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.