Телемедицина

Телемедицина – це прикладний напрямок медичної науки, який передбачає використання сучасних інформаційних та телекомунікаційних технологій для дистанційної діагностики та лікування захворювань, надання допомоги в надзвичайних та екстренних ситуаціях, підвищення кваліфікації медичних працівників.

Загальновідомим є той факт, що вузькі спеціалісти у більшості випадків недоступні в той час й у тім місці, де вони необхідні для прийняття рішень, і більшість рішень приймається «неспеціалістами».

Одним зі шляхів рішення цієї проблеми є наближення спеціалізованої допомоги до віддалених територій за допомогою телеконсиліумів і телеконсультацій, які здійснюються через сучасні комп'ютерні мережі. За даними американських лікарів, при використанні телемедицини в 80% випадків відпадає необхідність транспортування хворого в центральний госпіталь.

Телемедицина може ефективно забезпечувати консультації й медичну допомогу в сільських районах пацієнтам, для яких своєчасність втручання є вирішальним чинником.

Особливого значення використання можливостей телемедицини набуває в надзвичайних станах, пов'язаних з природними і техногенними катастрофами, стихійними лихами тощо. Дистанційне консультування дозволить об'єктивно оцінити ситуацію та вжити відповідних заходів.

За допомогою сучасних цифрових телемедичних систем можна передати зображення пацієнта лікарю через всю земну кулю, практично без втрати якості. Як зазначають фахівці, суто технічний аспект цього є не таким вже й складним.

Щоб телемедицина з'явилася в лікарні, досить мати відеокамеру, комп'ютер та телекомунікаційне обладнання.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 631;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.