Rambler-пошта

Компанія Rambler пропонує своїм користувачам поштову скриньку розміром 50 Мбайтв зоне@rambler.ru. Надалі можна збільшити ящик аж до 1000 Мбайт. Поштова служба не головний профіль роботи компанії, тому пропоновані послуги досить мізерні і стандартні. Можна відзначити лише відправку повідомлень про прихід пошти допомогою СМС-повідомлень. Крім того, зареєструвавшись у поштовій службі Rambler(Www.mail.rambler.ru), користувач отримує доступ до всіх послуг компанії, що вимагає реєстрації.

GMail

Назва цього сервісу походить від Google Mail (www.mail.google.com). Незважаючи на те що Google - американська компанія, свої сервіси вона прагне розповсюдити по всьому світу, тому вони доступні на багатьох мовах, у тому числі і російською. Користувальницький інтерфейс поштової скриньки дещо незвичайний. У ньому використано спеціальні технології, що дозволяють застосовувати такі можливості, як прийом команд з клавіатури,оновлення сторінки без перезавантаження, розкриваються списки вибору адресатів і ін.

Адреса електронної пошти. Для того щоб електронний лист дійшов до адресата, воно, крім самого повідомлення, обов'язково повинно містити адресу електронної пошти одержувача листа.

Адреса електронної пошти записується по певній формі і складається з двох частин: username @ ім'я_сервера

В електронній адресі ім'я і домен відокремлені один від одного символом @, який тепер по праву став вважатися символом електронної пошти. У російській мові даний символ прийнято називати «собака» або «собачка». Офіційненазву символу - «комерційне at», іноді говорять просто at. Походження символу@ Невідомо. Загальноприйнята гіпотеза, що це скорочення латинського «ad». Крім того,достовірно невідомо і походження російськомовного назви «собака», на цей рахунокє кілька різних версій. Цікаво, що в різних мовах даний символ найчастішеназивають іменами тварин: равлик, мавпочка, котячий хвостик, мишка, черв'як, слон та ін.

Ім'я_користувачамає довільний характер і задається самим користувачем; ім'я_сервера жорстко пов'язано з вибором користувачем серверу, на якому він розмістив свою поштову скриньку.

Приклад, ivanov@kyaksa.net, petrov@yandex.ru, sidorov@mail.ru.

Адреса електронної пошти записується тільки латинськими літерами і не має містити пробілів.

 

Контрольні питання

Що таке медичні ресурси Інтернету?

Назвіть студентські медичні портали України.

Як здійснити пошук українських медичних серверів:

а) за адресним рядком;

б) за ключем;

в) за каталогом?

 


Лекція № 3. Медичні інформаційні системи (МІС)








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 735;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.