Електронна пошта

Електро́нна по́шта (англ. e-mail, або email, скорочення від electronic mail) — популярний сервіс в інтернеті, що робить можливим обмін даними будь-якого змісту (текстові документи, аудіо-відео файли, архіви, програми).

Призначення та функції E-mail

Електронна пошта — типовий сервіс відкладеного зчитування (off-line). Після відправлення повідомлення, як правило, у вигляді звичайного тексту, адресат отримує його на свій комп'ютер через деякий період часу, і знайомиться з ним, коли йому буде зручно.

Протоколи передачі електронної пошти

· IMAP · POP3 · SMTP · UUCP

IMAP

IMAP (англ. Internet Message Access Protocol - «Протокол доступу до електронної пошти Інтернету») - протокол прикладного рівня для доступу до електронної пошти.

Post Office Protocol (Поштовий Офісний Протокол) - це протокол, що використовується клієнтом для доступу до повідомленнь електронної пошти на сервері.

Simple Mail Transfer Protocol (Простий Протокол Пересилання Пошти) — це протокол, який використовується для пересилання електронної пошти до поштового сервера або з клієнта-комп'ютера, або між поштовими серверами.

Адреса електронної пошти – записується за допомогою букв латинського алфавіту і цифр,формат адреси <ім’я користувача> «@» <доменне ім’я> наприклад, student@i.ua.

Існує три способи роботи з поштою: offline, online i disconnected.

Offlin– поштовий клієнт зчитує пошту із сервера,зберігаючи її на локальному комп’ютері. Надалі можна працювати з поштою локально, без зв’язку із сервером.

Оnline– пошта зберігається на сервері і робота з нею також відбувається на сервері.

Disconnected– пошта залишається на сервері, але при цьому на комп’ютері клієнта створюється резервна копія, з якою і працює клієнт.

Спам (англ. spam) — масова розсилка кореспонденції рекламного чи іншого характеру людям, які не висловили бажання її одержувати. Передусім термін «спам» стосується рекламних електронних листів.

Термін спам почав вживатися з 1993 року.








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 817;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.