Контроль змін внаслідок тренувального процесу.

Лекції № 21-22

Тема: Енергія, необхідна для виконання руху.

АДАПТАЦІЯ ОБМІНУ РЕЧОВИН ДО М'ЯЗОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

План

Адаптація до аеробних тренувальних навантажень.

Тренування аеробної системи.

Адаптаційні реакції, зумовлені анаеробними тренувальними навантаженнями.

Контроль змін внаслідок тренувального процесу.

Ми розглянули, як наш організм використовує споживані продукти харчування та харчові речовини для утворення енергії, необхідної для виконання м'язової діяльності, з'ясували роль ендокринної системи у регуляції різних обмінних процесів, що відбуваються при виконанні фізичних навантажень. Чи можемо ми збільшити потенціал своєї м'язової діяльності? Підвищити свої енергетичні запаси?

У цьому розділі ми розглянемо, як наш організм адаптується до повторюваних тренувальних стимулів. Головну увагу звернемо на адаптаційні реакції обміну речовин, що підвищують нашу здатність здійснювати м'язову діяльність. Вивчимо адаптаційні реакції м'язової та енергетичної систем, котрі дозволяють нам ефективніше використовувати свою енергію. Розглянемо вплив аеробних та анаеробних тренувальних навантажень і з'ясуємо, як збільшити їх позитивний вплив.

Не усі механізми, що забезпечують збільшення м'язової сили та витривалості, добре вивчені. Але ми можемо ідентифікувати багато метаболічних та морфологічних змін, котрі відбуваються в результаті повсякденної м'язової діяльності. Аеробні навантаження, наприклад, поліпшують функції кровообігу, а також підвищують здатність м'язових волокон утворювати велику кількість АТФ. Анаеробні тренування збільшують м'язову силу і толерантність до порушення кислотно-основного стану при дуже інтенсивному зусиллі. Ми розглянемо значення різних метаболічних змін, котрі мають місце під час тренувальних занять, і з'ясуємо, як ці зміни впливають на м'язову діяльність.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 736;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.