Вимоги до апаратної частини

Персональний комп'ютер, на який встановлюється операційна система Wіndows 95 чи Wіndows 98, мають мати:

· процесор 80486DX з тактовою частотою 66 МГЦ чи більш потужний;

· не менш 16 Мбайт оперативної пам'яті (бажано 32 Мбайта);

· твердий диск з обсягом вільного простору після встановлення Wіndows не менш 200 Мбайт (бажано не менш 1 Гбайта);

· графічний відеомонітор;

· пристрій читання компакт-дисків (CD-ROM), тому що практично всі програмні продукти поставляються на компакт-дисках.

Операційна система досить просто встановлюється з компакт-диска. Програма установки, запущена з компакт-диску, спочатку перевіряє твердий диск. У випадку виявлення неполадок програма-інсталятор пропонує користувачу кілька варіантів дій: ігнорувати помилку, спробувати виправити її і т.п.

Після закінчення перевірки диска на екрані з'являється заставка, що свідчить про початок інсталяції, що триває 30 - 60 хв. В міру необхідності при інсталяції операційної системи треба відповідати на питання інсталяційної програми. На екрані буде відображатися шкала, на якій видно, що відбувається в даний момент і скільки часу залишився до закінчення процесу інсталяції.

Програма інсталяції Wіndows має кілька сценаріїв: компактна інсталяції, express- інсталяції, вибіркова інсталяції. При компактній інсталяції операційна система Wіndows буде містити самі необхідні компоненти. При express- інсталяції створюється найбільш типова конфігурація. При вибірковій інсталяції користувач сам може вибрати зі списку компонент, які будуть встановлені.

У комплект постачання Wіndows 98 (Wіndows 95) входить велика кількість стандартних програм, які виконують усілякі сервісні і користувацькі функції. Може виявитися, що при заданому сценарії інсталяції не всі стандартні програми будуть включені в систему. Ця проблема легко вирішується, тому що Wіndows 98 (Wіndows 95) має дуже зручний механізм доінсталяції. Викликавши відповідну сервісну програму, можна в будь-який момент змінити конфігурацію операційної системи, забравши зайві компоненти і додавши невстановлені компоненти. Дня виконання цієї операції необхідно мати настановні чи дискети компакт-диск.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 866;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.