Витрати виробництва

В процесі виробництва споживаються всі елементи функціонуючого капіталу відповідно своїх властивостей. Це і називається витратами виробництва. Урахування витрат це певний процес, який відіграє дуже важливу роль у суспільному відтворенні, тому що дозволяє визначати реальний стан речей і визначити наскільки доцільним є певне виробництво. Існують різні види витрат:

1. загальні – являють собою сукупні витрати на виробництво;

2. середні – кількість витрат у грошовому виразі на одну одиницю продукції;

3. постійні та змінні – цей розподіл є дійсним на протязі короткочасного періоду, тому що у довгостроковому періоді всі витрати змінні (короткий строк для малого та середнього підприємства становить від 1 до 3 р., а для великого – до 5 р.). До постійних відносяться витрати щодо утримання приміщень, а також заробітна плата мінімальної кількості робітників (директор, бухгалтер, прибиральниця).До змінних витрат відносяться всі витрати понад постійні.

4. внутрішні і зовнішні – цей розподіл виходить з того, які можливості має певне підприємство у забезпеченні виробничого процесу;

5. граничні витрати – розрахунок цього виду витрат проводиться для з’ясування оптимального розміру підприємства.

В процесі створення нового продукту використовується повна вартість всіх елементів, що складають основний капітал. При цьому споживається лише частина цієї вартості, яка дорівнює сумі амортизаційних відрахувань за певний календарний період.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 700;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.