Побутові нещасливі випадки

До категорії побутових (не зв'язаних з виробництвом) нещасливих випадків відносять травми, отримані: у домашній обстановці; при поїздці на суспільних видах транспорту по особистих справах; при самостійному виготовленні яких-небудь предметів на судновому чи устаткуванні при самовільному використанні транспортних засобів (шлюпка, бот, автомобіль і ін.), що належать підприємству, в особистих цілях; при спортивних іграх на території підприємства; при розкраданні матеріалів, інструмента й інших предметів; у результаті сп'яніння, що не є наслідком дії застосовуваних у виробництві технічних спиртів, наркотичних і інших подібних речовин, і якщо сп'яніння визначене в якості основної і безпосередньої причини нещасливого випадку.

Можуть бути й інші причини нещасливих випадків, що кваліфікуються як не зв'язані з виробництвом. Якщо встановлено, що травма на виробництві відбулася винятково з вини потерпілого, то адміністрація відповідальності за цей випадок не несе, а відшкодування збитку потерпілому у зв'язку з ушкодженням його здоров'я не виробляється.

Відповідальність за правильне і своєчасне розслідування й облік випадків травматизму, а також за виконання заходів щодо усунення причин, що викликали нещасливий випадок, покладається на керівника підприємства, капітана судна, головного інженера, старшого механіка, керівника відповідного виробничої ділянки.

Контроль за дотриманням порядку і правильністю результатів розслідування здійснюють вищестоящі господарські організації, комітети профспілок, технічні інспекції профспілок.

Про кожен нещасливий випадок чи потерпілий його очевидець повинні негайно докласти адміністрації чи судна підприємства. Капітан, старший механік, керівник робіт, довідавшись про нещасливий випадок, повинні негайно організувати медичну допомогу потерпілому і при необхідності направити його в медпункт. З метою з'ясування щирих обставин події випливає по можливості зберегти до розслідування всю обстановку такий, який вона була в момент травми. Адміністрація судна (підприємства), повідомивши про те, що трапилося, у пароплавство і комітету профспілки, зобов'язана протягом 24 годин разом з технічним інспектором праці, інженером по техніці безпеки, представниками профспілкової організації розслідувати причини нещасливого випадку і провести заходу для виключення можливості повторення подібних випадків.








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 658;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.