Вибір створу гідровузла

Створ гідровузла вибирається на основі техніко-економічного порівняння варіантів і в залежності від топографічних і інженерно-геологічних умов будівництва, а також потреб охорони зовнішнього середовища. В курсовому проекті при виборі створу гідровузла, користуємось такими рекомендаціями:

1. Створ греблі, як і гідровузла необхідно вибрати в найбільш вузькій частині річкової долини.

2. По можливості створ має бути розташований по нормалі до загального напрямку річкової долини і течії річки, забезпечуючи при цьому максимальне зменшення об'єму робіт при будівництві греблі.

3. Створ вибираємо ближче до комунікацій.

Крім цього при призначенні створу греблі необхідно враховувати можливість влаштування по гребеню греблі дороги, сприятливого пропускання будівельних витрат, розташування як найближче до кар’єрів будівельних матеріалів та ін.

У вибраному створі будуємо поперечний профіль долини річки (рис 2.1) і наносимо геологічні шари основи. Геологічні свердловини розташовуємо так: 1 і 5 свердловини в створі греблі в місцях перетину лінії НПР з лівим і правим схилами річки, 3 свердловина всередині русла, 2 та 4 - на серединах схилів річкової долини. Від свердловини 1 розбиваємо пікетаж через 100 м.

 








Дата добавления: 2015-06-22; просмотров: 625;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.