Конструкція і вимоги до АТГ.

Асинхронний тахогенератор за конструктивним виконанням подібний асинхронному двигуну з порожнистим немагнітним ротором. Він складається з статора і нерухомого сердечника ротора, між якими, в повітряному зазорі обертається тонкий порожнистий немагнітний циліндр.



Рис.17.1 Принципова схема асинхронного тахогенератора.

 

На статорі генератора розміщені дві обмотки, просторово зміщені відносно один одного на 90 o. Одна з них, обмотка збудження B, підключена до джерела синусоїдальної напруги, інша обмотка, що є генератором Г, включається на вимірювальний прилад або на вимірювальну схему.

Обмотка збудження створює пульсуючий магнітний потік Ф в. При нерухомому роторі ЕРС в генераторної обмотці дорівнює нулю, так як вектор магнітного потоку Ф в перпендикулярний осі цієї обмотки. При обертанні циліндра пульсуючий магнітний потік індукує в ньому ЕРС обертання. Під дією ЕРС в циліндрі з'являються струми, напрямки яких вказані на рис. 17.1. Токи створюють по осі генераторної обмотки пульсуючий поперечний потік Ф п. Цей потік індукує в генераторної обмотці ЕРС, пропорційну частоті обертання циліндра.

Асинхронні тахогенератори, як і тахогенератори постійного струму, використовуються для вимірювання швидкості обертання валів, а також для вироблення прискорюють або уповільнюють сигналів в автоматичних пристроях

 

 








Дата добавления: 2015-06-17; просмотров: 672;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.