Література. Питання для самоперевірки:

Питання для самоперевірки:

1. Назвіть і охарактеризуйте основні пізнавальні психічні процеси.

2. Дайте визначення і назвіть основні характеристики індивідуально-психологічних якостей особистості.

3. У чому полягають особливості мотиваційної сфери державного що служить?

4. Практичне завдання:

1) Визначите, які з 25 варіантів дій сприяють найкращій взаємодії в діяльності.

2) На базі запропонованих варіантів визначите стиль керівництва (вашого і вашого сусіда).

 

Ситуація Варіант дій
1. Вас обрали на посаду керівника. У колективі немає злагодженості, результати праці низькі.   а) Визначаю задачі кожному працівнику, організую строгу систему контролю. б) Даю можливість самим працівникам розібратися в ситуації. Роблю допомогу. в) Організую роботу так, щоб працівники виявляли ініціативу. г) Переконую в необхідності діяти по-новому, використовую свій авторитет. д) Збираю загальні збори, на якому пропоную програму дій. Створюю комісію з контролю за виконанням прийнятого рішення.
2. У трудовому колективі виник конфлікт між структурними підрозділами. Людей стало морозити. Конфлікт почав розростатися.   а) Звертаюся до працівників і намагаюся переконати їх самим розібратися в ситуації. б) Пропоную почати дозвіл конфлікту і спонукую працівників випливати йому. в) Збираю на нараду актив і намагаюся знайти вихід. г) Даю вказівки, як треба діяти і здійснюю строгий контроль. д) Даю ради, як краще надійти в ситуації.  
3. Вас обрали на Посаду незначною більшістю. Ви почуваєте себе в ізоляції.   а) Збираю загальні збори і пояснюю ситуацію, викладаю свою точку зору. б) Не приймаю ніяких мір, інтенсивно працюю, намагаюся чітко виконувати свої, обов’язки. в) Пропоную раді трудового колективу розібратися в ситуації. г) Намагаюся використовувати свій авторитет керівника в налагодженні відносин. д) Виявляю порушників спокою і жадаю від них змінити своє поводження.
4. Ви стали керівником ефективно функціонуючого трудового колективу. Вважаєте, що треба підтримати налагод- жений ритм роботи.   а) Строго регламентую роботу підлеглих, здійснюю контроль. б) Переконую працівників у необхідності зберігати узятий темп роботи. в) Даю працівникам можливість діяти самостійно. г) Створюю умови для ініціативи. д) Постійно раджу з керівниками структурних підрозділів.  
5. Вам необхідно зробити зміни в структурі керування. Ситуація не проста, не усі розуміють необхідність цих змін.   а) Пропоную проект плану і доводжу його переваги. б) Створюю творчу групу для ухвалення рішення. в) Висуваю проблему перед колективом, призиваю прийняти рішення. г) Пропоную план і визначаю задачі кожного, контролю хід виконання плану. д) Збираю актив і доводжу до відома необхідність змін, пропоную провести роботу в робочих групах.  

 

 


Тема 5








Дата добавления: 2015-04-07; просмотров: 572;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.