Порядок виконання

1. Ознайомитись з будовою психрометричної будки, термометрами, правилами відліків і ведення спостережень за температурою повітря.

2. Відкрити психрометричну будку, оглянути в ній прилади і підготовити до ведення спостережень максимальний і мінімальний термометри.

3. Зняти і записати в таблицю за наведеною нижче формою покази термометрів згідно з правилами у такій послідовності: психрометричні (“сухий” і “змочений”), мінімальний (“спирт” і “штифт”), максимальний.

4. Увімкнути електричний обігрівач і через 10 хв знову (вдруге) зняти і записати показання термометрів у такій самій послідовності.

5. Вимкнути обігрівач, знову підготовити до роботи мінімальний і максимальний термометри, а через 15-20 хв повторити відліки за термометрами та записати результати.

6. Внести поправки до показів термометрів за додатком 4.

Термометри До обігрівання Після 5-10 хв обігрівання Через 15хв. після вимкнення обігрівача
Відлік Поправка Виправлена величина Відлік Поправка Виправлена величина Відлік Поправка Виправлена величина
Сухий                  
Змочений                  
Мініма-льний “спирт”                  
“штиф”                  
Максимальний                  

Завдання для самостійної роботи

Побудувати графік ходу середньомісячної температури повітря, використавши дані додатку 5. Для цього: на міліметровому папері накреслити дві взаємно перпендикулярні лінії (вертикальну – з лівого краю, горизонтальну – у нижній частині). Нанести на вертикальну вісь у певному масштабі шкалу температури, а на горизонтальній - місяці (у довільному масштабі). Позначити на графіку точки, які відповідають середньомісячній температурі повітря і середині місяця та з’єднати їх між собою.

Визначити за допомогою графіка середньорічне значення температури повітря та її річну амплітуду (різницю між максимальною та мінімальною середньомісячними температурами).








Дата добавления: 2015-06-10; просмотров: 1117;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.