Упаковка для молочних продуктів

Розлив, фасування і пакування – заключні технологічні процеси переробки молока. Основною їх задачею є збереження якості, забезпечення санітарної безпеки і сучасного товарного вигляду готових молочних продуктів, упакованих в зручну для споживача, а також для зберігання і транспортування тару. Технічна реалізація процесів розливу, фасування і упакування визначається фізико-механічними властивостями продукту, а також видом тари, яка використовується.

На розлив, фасування і упакування поступають технологічно оброблені і готові до споживання охолоджені молочні продукти і підготовлена тара. Упаковування молочних продуктів полягає в послідовному виконанні операцій по обробленню тари і упаковочного матеріалу до і після дозування в них продуктів. Молочну продукцію упаковують в два види тари: споживчу і транспортну. Тара може бути виготовлена безпосередньо перед дозуванням продукту (формування паперових пакетів, штампування полімерних коробочок, стаканчиків та ін.) або бути готовою (стекляні пляшки і банки, металеві пляшки, полімерні стаканчики та ін.)

Для виготовлення тари використовують полімерні матеріали, стекло, метал, фольгу, пергамент, папір, картон та ін. В полімерну тару упаковують практично всі види молочних продуктів, в стекля ну – рідкі молочні продукти, в металеву – в’язкі, в’язкопластичні і сгущені молочні консерви. В пергамент, фольгу, папір упаковують сир кисломолочний, сиркові вироби і масло. Упаковочні матеріали і тара для молока і молочних продуктів повинні відповідати вимогам діючих нормативних документів[18].

З метою забезпечення належного зберігання продукту упаковка повинна захищати продукт від:

* механічного забруднення чи потрапляння інших сторонніх тіл;

* обсіменіння сторонніми мікроорганізмами (бактеріями, дріжджами, пліснявою), які сприяють швидкому псуванню;

* надходження газів (наприклад, кисню, який сприяє росту дріжджів і плісняви, а отже, псуванню продукту);

* світла, що викликає зміну кольору наповнювачів (напої із смако-ароматичними добавками) або окиснення жиру[23].








Дата добавления: 2015-06-05; просмотров: 1991;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.