Контроль якості робіт

Виконання покрівельних робіт контролюється у відповідності до схем опера­ційного контроля, що являються необхідною складовою частиною техно­логічних карт. Якість матеріалів перевіряють згідно ГОСТ і ТУ. Переві­ряються правильність виконання окремих операцій і конструктивних елементів покріття. Результати перевірок заносять в журнал робіт. Склада­ються акти огляду прихованих робіт (Додаток 2).

Передо всім перевіряється відхилення від проектною нахила для скатних покрівель: воно не повинно перевищувати 5%. Особливо ретельно перевіря­ється влаштування приєднань до виступаючих конструкцій, розжолобків, воронок водостоків.

Нанесення розчинника повинно бути рівномірним по усій площі полотни­ща. Натяг полотнищ при їх укладанні на основу повинен знищити хвиляс­тість та зморшки на поверхні матеріалу. Укладене полотнище не повинно мати хвиль і повітряних «мішків».

Якість приклеювання перевіряють відривом поволі одного шару від другого. Розрив повинен бути по картонній основі матеріалу. Іспит прово­дять не раніше, ніж за 48 годин після укладання покрівлі.

Якщо знайдено місце, де полотнище не приклеєне, то його проколюють ін'єктором і нагнітають розчинник (130 г/м2) і через 7...15 хвилин це міс­це притирають.

В килимі не повинно бути тріщин, раковин, розшарування і інших дефектів; посипка повинна бути великозерниста і в достатній кількості по всій поверхні верхнього шару покрівлі.

Штучні матеріали мають бути вкладені з необхідним напуском, добре закріплені до основи й щільно прилягати до неї. Сколи, тріщини, короб­лення не припускаються. Під час огляду знизу в покрівлі не повинно бути просвітів та отворів.

Водонепроникність покрівлі перевіряють шляхом заливання її водою або зразу після дощу.








Дата добавления: 2015-05-21; просмотров: 715;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.