Мастичні покрівлі

Це покрівлі, армовані скломатеріалами (див. Рисунок 7.1). Виконують з 2-х–3-х шарів. Склад мастичних покрівель такий, як вказано в Таблиці 7.2.

Полотна укладають шарово-перехресним способом на мастиці товщиною 2 мм. Захисний шар виконують по шару гарячої мастики звичайним способом або фарбують покрівлю фарбою з бітумного лаку і алюмінієвої пудри.

Безрулонні покрівлі роблять по залізобетону з холодних асфальтових мастик. Мастику подають розчинонасосом і наносять 3...4 шари до 5 мм товщини кожний.

І шар — грунтовка (вапняно-бітумна паста).

ІІ, ІІІ, ІV — мастика (паста з додатком цементу і азбестового волокна).

Кожний шар наносять тільки після висихання й затвердіння поперед­нього (через 2...48 год.).

Над поперечними стиками плит, поперечними швами рівняльних стяжок та в місцях приєднання основного водоізоляційного килима до карнизів крім однієї захисної підкладки вкладають армуючу прокладку з склоткани­ни. Після цього встановлюють водоприймальні воронки, влаштовують ки­лим в розжолобках та карнизних звисах. Додатковий шар мастики наносять смугами, ширина яких на 100 мм більша ширини армуючих прокладок.

Над захисними підкладками основний килим підсилюють додатковим ша­ром мастики також на ширину, більшу аніж ширина підкладки, але не менше 200 мм. Кожен наступний шар мастики наносять після висихання попереднього (коли він перестає прилипати до ніг та не розмивається водою).

Отже застосування мастичних покрівель дозволяє вилучити всі трудо­місткі операції по підготуванню та наклеюванню рулонних матеріалів (див. Рисунок 7.3), а всі операції по приготуванню, транспортуванню та нанесен­ню мастик чи емульсій майже повністю механізувати.








Дата добавления: 2015-05-21; просмотров: 687;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.