Організація технологічного проектування в будівельному комплексі.

Технологічне проектування в будівельному комплексі України у відповідності до ДБН А.3.1-5-96 включає розробку проектно-технологічної документації по організації будівництва і технології виконання будівельно-монтажних робіт.

Документація по технології та організації будівельного виробництва включає в себе проекти організації будівництва об’єктів (ПОБ) (розділ “Організація будівництва” у складі проектів, що затверджуються, і робочих проектів) і проекти виконання робіт (ПВР) на будівництво об’єкта в цілому або на зведення окремих його частин, які розробляються на основі робочої документації.

ПОБ розробляє генеральна проектна організація або, за її замовленням, інша проектна організація, яка має ліцензію на такий вид проектування. ПОБ на реконструкцію або технічне переобладнання діючого підприємства розробляється за участю замовника.

ПВР розробляє генеральна підрядна організація, а на окремі види загально-будівельних, монтажних та спеціальних робіт - організації, які виконують такі роботи. На замовлення дирекції підприємства - замовника генеральної проектної, генеральної підрядної або субпідрядної організації ПВР можуть розробляти проектно-технологічні організації “Оргтехбуд” при наявності ліцензії на такий вид проектування.

Генеральна підрядна організація з притягненням субпідрядних організацій приймає рішення про необхідність розробки ПВР на будівництво об’єкта в цілому або на зведення його окремих частин (підземна, надземна частини, секції, прогони, поверхи, яруси тощо) виконання окремих технічно складних будівельних, монтажних і спеціальних робіт, а також робіт підготовчого періоду.

ПВР на реконструкцію і технічне переобладнання діючих підприємств, в яких визначаються методи і послідовність виконання робіт з урахуванням конкретних умов, розробляються проектними або проектно-технологічними організаціями разом з підприємствами-замовниками за участю підрядних організацій одночасно з розробкою проектно-кошторисної документації.








Дата добавления: 2015-05-21; просмотров: 828;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.