Оператор програмування Add Line

Оператор програмування Add Line (додати рядок) призначений для створення блоків виразів:

 

 

Також існує можливість вставлення одного блоку в інший. Для цього потрібно розмістити курсор в маркер будь-якого з операторів програмування. Створений таким чином блок виглядає як паралельна до головного блоку лінія. Вирази занесені до нього будуть виокремлені від іншої програми і виконання відповідних до них дій буде пов’язано тільки з оператором до якого відноситься внутрішній блок.

Іноді при написанні програми є потреба вставити рядок до вже існуючого блоку. Для того щоб це зробити слід розмістити курсор в той рядок блоку, вище чи нижче якого вводиться рядок і натиснути клавішу Enter. При цьому рядок буде виокремлений і можна здійснити вставку одним з стандартних способів. Положення маркера, який вставляється, визначається розміщенням вертикальної риски курсора. Якщо вона знаходиться ліворуч від виокремленого виразу, то маркер буде вставлений вище виділеного рядка. Якщо праворуч – то нижче. Для повернення курсора в потрібну сторону слід натиснути клавішу Insert. Щоб вставити рядок до цілого блоку його слід виокремити, двічі натиснувши клавішу Enter двічі. В тому випадку, якщо програма містить блоки різних рівнів, то для вставки рядка, наприклад, до першого блоку, натиснемо клавішу Enter декілька раз: при кожному натисненні будуть виділятись блоки більш нижчого рівня.

 

8.3.2. Оператор локального присвоєння

– символ локального присвоєння (застосовуєть-ся тільки в тілі програмного блоку програми):

Рис. 8.2. Приклад локального присвоєння

Використовувати оператор звичайного присвоєння “:=” в програмному блоці не дозволяється. Присвоєння значень в програмах має такі особливості:

1. Якщо значення присвоюється функції, то, на відміну від стандартного синтаксису Mathcad, визначати змінні, від яких вона залежить, в дужках після її імені не потрібно.

2. Присвоєння значень функціям і змінним може бути виконано як в самій програмі, так і вище неї. При цьому, якщо в програмі здійснити визначення вже заданих вище величин, то вони перевизначаться. В свою чергу визначення, зроблені в самій програмі, ніяк не впливають на інші частини документу.








Дата добавления: 2015-05-19; просмотров: 651;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.