Кінцеве оброблення та складання

Полягає у приклеюванні підставки до корпуса, з'єднанні корпуса та грифа гітари, прикріпленні колкової механіки, установленні та натяганні струн, регулюванні і налагодженні.

Місце для підставки на деці очищається від лаку на свердлильному вертикальному чи фрезерно-копірувальному верстаті з верхнім розташуванням фрези (рис. 42). Корпус фіксується в цулазі.

 

Рис. 42. Зачищення місця під підставку на деці корпуса гітари

Приклеювання підставки проводять за допомогою струбцини високов'язким міздровим клеєм (рис. 43). Витримка у запресованому стані – 2 год. і в розпресованому не менше 16 год.

Рис. 43. Приклеювання підставки

Колкову механіку прикріплюють до головки шурупами розміром 2´8 мм (отвори під шурупи діаметром 1,5 мм). Підгонка грифу, розмітка отвору у верхньому клеці проводять вручну. Свердління отвору діаметром 7 мм проводять на горизонтальному свердлильному верстаті.

Прикручування грифа до корпуса проводять вручну.

Установка струн у підставку і колки виконують вручну, а натяжка струн – у механічному пристосуванні.

Регулювання і настроювання інструменту проводять професійні музиканти.

Контроль якості ведеться за трьома показниками:

· естетичний вигляд виробу і ретельність виготовлення;

· міцність та безвідмовність в роботі;

· звукові якості та якість гри на інструменті.

Маркування полягає у приклеюванні етикетки чи проставлянні штампу навпроти резонансного отвору; обов'язково вказується назва заводу-виробника, адрес та артикул виробу.

Пакування інструменту проводять з ослабленими струнами. Вкладають інструкцію з використання та зберігання. Інструмент загортають у папір, поліетиленовий пакет з отворами для кондиціювання та укладають у картонну коробку. Постачання оптове виконують в ящиках із дощок (щілини не більше 3 мм), внутрішню поверхню ящика оббивають водонепроникним папером.

Ящики можуть також бути конструкції "рамка – ДВП". Розміри ящика: 1118´834´502 – вміщує 14 гітар, чи 18 балалайок, або 22 овальні мандоліни чи 30 плоских мандолін.








Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 779;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.