Національна кухня. Угорська кухня характеризується стравами, які приготовані з використанням великої кількості червоного перцю

Угорська кухня характеризується стравами, які приготовані з використанням великої кількості червоного перцю, помідорів та цибулі. Серед них потрібно виокремити: гуляш (щось середнє між густим супом і м’ясним рагу), перекельт та токань (рагу, у якому переважає кришена цибуля), лечо (страва з помідорів і перцю) та ін.

Відомий в Угорських Карпатахілеббенч – страва-пастухів, яка готується у великих казанах на відкритому полум’ї. Під час приготування цієї страви розтоплюють сало, додають цибулю, ковбасу, сухе тісто і смажать все це до коричневого кольору. Потім додають воду, спеції, сіль і нарізану шматочками картоплю.

Супи також стали невід’ємною частиною угорського столу. Так, атрибутом угорської кухні є суп-гуляш, до якого додають нарізані шматочки свинини, подрібнену цибулю, нарізану кубиками картоплю, червоний стручковий та солодкий червоний перць, сіль. Популярним є й рибний суп (халозле), який готують з риби різних видів із застосуванням паприки, томатів і цибулі. Традиційно його готують на Різдво.

Оригінальною угорською овочевою стравою є фезелек. Овочі ріжуть на дрібні шматочки, тушкують у невеликій кількості води, після чого для досягнення необхідної консистенції додають борошняну пасеровку зі сметаною або тертою картоплею.

Наприкінці серпня кожного року угорці відзначають свято нового хліба. З борошна нового врожаю випікають хліб. Серед борошняних страв популярними тут є також локшина із сиром, рулети (з вишнями, сиром, маком), а також галушки. Угорці розуміються на чудових шоколадних тістечках та тортах.

Важливою галуззю угорського гірського господарства є виноробство. Необхідно відзначити, що історія виноробства в Угорщині нараховує близько 2000 років. Всесвітньо відомим вином з кращих сортів винограду Угорщини з XVIII ст. є Токай, що виготовляється в однойменній області.

Доказом того, яку важливу роль у житті угорців відіграє смачна їжа і добрі вина, служить велика кількість пов’язаних з ними культурних заходів. Серед них – конкурси приготування рибної юшки, домашньої ковбаси, фестивалі цибулі і перцю, паприки, дні яблук, і неодмінно гуляння з нагоди збору нового врожаю винограду.








Дата добавления: 2015-05-08; просмотров: 688;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.