Розвиток економіки, транспортне сполучення. Головними галузями економічного розвитку Карпатського регіону Угорщиниє сільське і лісове господарство

Головними галузями економічного розвитку Карпатського регіону Угорщиниє сільське і лісове господарство, видобувна, легка промисловість. Останніми десятиріччями туризм також робить значний внесок в розвиток економіки країни.

Медьє Боршод-Абауй-Земплен стало одним з провідних промислових регіонів країни, оскільки тут розвинута гірська промисловість (концентрація заліза та сталі) та машинобудування. Важливість хімічної та металургійної галузей промисловості виходить за рамки кордонів країни і відзначається конкурентоспроможністю за кордоном.

Економіка медьє Хайду-Біхар має сільськогосподарське і промислове спрямування. Близько 35 % економічно активного місцевого населення зайнято в сільському господарстві, 30 % − у промисловості. Близько 60 % землі обробляється, і приблизно 25 % віддано під пасовища. Основними сільськогосподарськими культурами даного регіону є пшениця, кукурудза, жито, картопля, соняшник і цукровий буряк. За урожайністю цих культур Хайду-Біхар займає друге місце в Угорщині.

Регіональна економіка в месьє Хевеш домінує в галузі туризму та виноробній промисловості, в Яс-Надькун-Сольнок – в аграрній промисловості, в Сабольч-Сатмар-Берег – переважно в сільському господарстві.

Головними видами транспорту в країні є залізничний, автомобільний, річковий (по р. Дунай). Столиця країни − Будапешт − центральний вузол транспортної системи Угорщини, добре сполучений зі всіма сусідніми країнами залізницею, автомобільними дорогами і річковими шляхами. Окрім міжміських поїздів, в Угорщині діє мережа приміських електричок. Громадський транспорт також добре розвинений. У Будапешті, Дебрецені, Мішкольці і Смегеді ходять трамваї. У Будапешті є також метро.

 

 








Дата добавления: 2015-05-08; просмотров: 573;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.