Національна кухня. Словацька кухня – здорова і смачна, заснована на різних варених і тушкованих овочах, смаженому і копченому м’ясі та молочних продуктах.

Словацька кухня – здорова і смачна, заснована на різних варених і тушкованих овочах, смаженому і копченому м’ясі та молочних продуктах.

В Карпатському регіоні популярністю користуються супи (овочеві, сирні, часничні, грибні, м’ясні), національна страва «вівчарські галушки» з дивовижною словацькою бринзою.

У словаків існують прекрасні сири. При виготовленні овечого сиру утворюється сироватка – жинчиця – дуже популярний у Словаччині напій, який п’ють кислим або ж із цукром.

Істинне задоволення покуштувати лонгоше − великі смажені круглі пампушки з маслом і часником, які мають неповторний смак.

Шанувальники рибних страв повинні обов’язково спробувати тутешню форель, виловлену зі швидких гірських потоків.

На десерт словаки подають уланці з домашнім сиром, фруктами чи варенням, притрушені маком, горіхами та политі розтопленим вершковим маслом, палацинки (млинці з шоколадом, джемом або ж зі сметаною та вершками), штрудель (рулет з тонкого тіста з яблучною начинкою з додаванням горіхів).

Вельми популярними в Словаччині є місцеве біле та червоне вино. Кращі сорти винограду є цілком конкурентоспроможними на міжнародному ринку. В сільській місцевості виготовляють горілку зі слив, що має назву сливовицятагорілку з ялівцю − боровичку.








Дата добавления: 2015-05-08; просмотров: 680;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.