ОРГАНІЗАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ СТАНУ ВОДНОГО СЕРЕДОВИЩА

 

3.1. Контроль стану води водних об'єктів пріпроізводстве гідромеханізованих робіт заснований на зіставленні показателейкачества води в пунктах контролю до вимог, встановлених органаміводного нагляду для водокористувачів.

3.2. Відповідальність за перевищення встановлених впроекте нормативних показників стану (ГДК) поверхневих і підземних вод впунктах контролю несе організація-виконавець гідромеханізованих робіт.

3.3. Контроль за випуском скидних водгідромеханізаціі і за складом води водних об'єктів у районі проізводствагідромеханізірованних робіт здійснюється службою технологічного контролягеотехніческіх лабораторій управління.

3.4. Структурна схема організації службитехнологіческого контролю складу і властивостей води водного об'єкта наведена в рекомендуемомпріложеніі 9.

3.5. Основними завданнями служби технологіческогоконтроля є:

перевірка якісного складу (вміст суспензії, наявність нафтопродуктів) води і механічного складу ґрунту, іспользуемихсредствамі гідромеханізації, та їх відповідність вимогам, установленнимнорматівамі, і проекту виконання робіт;

ведення виконавчої технічної документації пріпроізводстве гідромеханізованих робіт;

здійснення контролю за виконанням водоохранних меропріятій, умовами експлуатації водозабірних і водоскидних пристроїв, засоответствіем технологічних параметрів намиву проектним рішенням пріпроізводстве гідромеханізованих робіт.

3.6. Контрольний пост повинен забезпечувати определеніесодержанія суспензії (каламутності) і нафтопродуктів.

3.7. Основними документами, якими должна руководствоваться служба технологічного контролю, є:

• проект та пояснювальна записка до нього з составомводоохранних заходів;

• проект виробництва гідромеханізованих робіт;

• відомості про якість вод і грунтів в районепроізводства робіт;

• посадові інструкції та приписи органівдержавної контролю.

3.8. Вимога органів державного контролю обостановке робіт у разі порушення умов водокористування єобов'язковим для організації, яка виконує гідромеханізовані роботи.

 

 








Дата добавления: 2015-04-29; просмотров: 697;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.