Робоче місце оператора швейної машини. Правила техніки безпеки при роботі і технічному обслуговуванні швейних машин

Для створення типу документа виберіть в ієрархії «Бібліотеки документів» свою бібліотеку, перейдіть на закладку «Бібліотека» і натисніть (Створити):

Рис. 9 - Ієрархія «Бібліотеки документів». Обрана бібліотека. Кнопка для створення нового типу документа

Або відкрийте форму властивостей бібліотеки, перейдіть на закладку «Бібліотека» і натисніть (Створити):

Рис. 10 - Форма властивостей бібліотеки. Кнопка для створення нового типу документа

В результаті з'явиться форма властивостей нового типу документа:

Рис. 11 - Форма властивостей типу документа

Введіть в поле «Ім'я» назва створюваного типу документа (наприклад, Договір),

Також введіть опис і натисніть (Зберегтизміни) або (Збергти і закрити) на панелі інструментів форми. Новий тип документа буде створено:

Рис. 12 – Вбібліотеці з'явився новий тип документа

На закладці «Папки» з'явилася нова папка для вашого типу документа:

Рис. 13 - Папка для нового типу документа

Для виконання різних операцій з даним типом документа у наступних лабораторних роботах, нам потрібно налаштувати права доступу.

Оберіть папку типу документа. Зайдіть на закладку Доступ і натиснітьна текст синього кольору (для успадкування прав відбібліотеки)

Рис.14 Доступ до папки Договір

Біля значка відображатиметься такий текст: …Даний об'єкт успадковує права доступу від предка “біліотека”.Збережіть зміни.

 

 

3. Створення полів документа(Див.лекцію №5)

Для створення поля документа перейдіть на закладку «Бібліотека», виберіть тип документа і натисніть (Редагувати) або зробіть подвійний клік на типі документа:

Рис. 15 - Редагування типу документа

В результаті з'явилась форма властивостей типу документа:

Рис. 16 - Створення нового поля

Для створення поля документа потрібно натиснути (Створити). З'явиться форма властивостей поля документа:

Рис. 17 - Форма властивостей поля документа. Вибір типу поля

Вкажіть ім'я поля, наприклад «№ договору» і виберіть відповідний тип поля, наприклад, «Числовий». Далі ви можете вказати додаткові параметри для цього поля:

Рис. 18 – Додаткові налаштування поля

Зокрема, якщо поставити галочку «Обов'язкове поле», створене вами поле буде обов'язковим для заповнення. Також для числового поля можна вказати мінімальне і максимальне значення даного поля, а також кількість знаків після коми.

Збережіть зміни і закрийте форму властивостей поля. На формі властивостей типу документа з'явиться створене вами поле:

Рис. 19 - Властивості типу документа. Створено нове поле

Працювати з полями можна за допомогою кнопок Додати, Редагуватиі Видалити.

Крім звичайних полів ви можете додати поля, з якими пов'язані визначені функції, наприклад робота з вкладеними файлами. Для цього достатньо просто відзначити галочкою потрібну функцію:

Рис. 20 - Додавання в тип документа функціоналу вкладених файлів

Якщови створите в вашому типі документа поле типу «Довідкове» (або «довідкове багатозначне») система автоматично створить відповідні папки і довідники. Створимо, наприклад, поле «Контрагент», який заповнюватимуть значеннями з одноіменного довідника:

Рис. 21 - Створення поля типу «Довідкове»

Заповніть поле «Ім'я», виберіть тип поля «Довідкове» і заповніть поле «довідник» (введіть ім'я довідника, який буде створений). Якщо ви бажаєте використовувати вже створений довідник, просто виберіть його зі списку (в цьому випадку новий довідник створюватись не буде). Збережіть зміни на формі поля і типу документа. В результаті у вашій бібліотеці в ієрархії «Довідники» з'явиться новий довідник «Контрагенти»:

Рис. 22 - Створено новий довідник

 

На закладці «Документи» ви можете натиснути на кнопку Створити для створення нового запису в данному довіднику:

Рис. 23 – Новий запис в довіднику

Введіть в поле "Зміст" назву контрагента, збережіть зміни.

Складніші довідники можна створювати на основі вже наявних довідників в системі, наприклад, довідника «Кореспонденти».

Створимо ще ряд полів в договорі таких як «Термін дії» (типу «Дата», обов'язкове) і «Зміст»(тип “багаторядковий індексований”):

Рис. 24 - Тип документа «Договір» з полями

 

Створити самостійно ще 5 (або більше) полів документа. Описати їх функціональність.

Далі потріб ноперевірити працездатність отриманого типу документа шляхом створення тестового документа даного типу.

4. Перевірка працездатності

Для створення документа перейдіть в папку для даного типу документа в необхідній бібліотеці, відкрийте закладку «Документи» і натисніть (Створити) на панелі інструментів:

Рис. 25 – Бібліотеки документів. Створення документа типу «Договір»

В результаті з'явиться картка нового документа обраного типу:

Рис. 26 - Картка нового документа

 

Назви обов'язкових для заповнення полів виділяється зеленим кольором. Якщо ви спробуєте зберегти зміни не заповнивши обов'язкові поля, то у відповідному полі з'явиться іконка . Заповніть його і збережіть зміни:

Рис. 27 - Картка документа. Заповнені обов'язкові поля

Далі можна протестувати роботу полів з ​​функціями, в нашому випадку це поле «Вкладені файли». Перейдіть на однойменну закладку, натисніть на кнопку (Додати файл...) і в діалозі виберіть файл (будь-який), який бажаєте прикріпити до документа:

Рис. 28 - Додавання файлу в документ

Збережіть зміни. Розкривши в ієрархії бібліотек відповідну папку, ви можете побачити всі документи обраного типу з усіма їх вкладеннями:

Рис. 29 - Документи типу “Договір”

Контрольні запитання

1. Що таке бібліотека документів?

2. Шо містить бібліотека документів?

3. Назвіть основні бібліотеки.

4. Яким кольором виділяється поле, що є обов’язковим для заповнення?

5. При створенні якого типу поля система автоматично створить відповідні довідники і папки?

 

Робоче місце оператора швейної машини. Правила техніки безпеки при роботі і технічному обслуговуванні швейних машин

Завдання: Вивчити основні елементи робочого місця оператора швейної машини та правила техніки безпеки.

Обладнання робочого місця оператора

Робоче місце для машинних робіт оснащене промисловим столом з головкою швейної машини, електроприводом до неї, сидінням, пристосуваннями та оснасткою.

Головка машини 6 (рис. 1.1) встановлюється у прорізі кришки стола 18 на гумові підставки для зменшення вібрації. Для перевертання головки машини 6 під час обслуговування та ремонту із зворотного боку від швачки на платформі машини встановлюються дві шарнірні петлі 19. Для утримання машини в перевернутому стані за стійкою рукава встановлюється упор 5. На поверхні столу в правому, віддаленому від швачки куті встановлюється бобинотримач 3 таким чином, щоб при перекиданні головки машини він не ударявся об неї. Нитконаправляч 2 встановлюється під стрижнем 4, на який надягають бобіну з нитками. Поверхня столу 18 повинна бути гладкою і не мати задирок.

Промисловий стіл складається з двох стійок 11, скріплених бічною і поздовжньою поперечинами 10. Можна регулювати висоту столу за допомогою гвинтів 12 кріплення нижних горизонтальних брусків. Висота столу визначається зростанням швачки і повинна задовольняти вимогам ергономіки (економії силових витрат при експлуатації машини). На нижні кінці стійок 11 встановлюють прогумовані башмаки 16, які зменшують вібрацію і шум під час роботи машини.

До поверхні столу 18 через кронштейн кріпиться електропривод 8, який через тягу 13 з’єднаний з педаллю 15 регулювання частоти обертання головного валу машини. Для підйому притискної лапки зліва від основної педалі може бути встановлена додаткова педаль (на рис. 1.1 не показана) або важіль 9 під кришкою столу. Для освітлення зони шиття робоче місце оснащене індивідуальним світильником 1, яким можна регулювати напрям освітлення зони шиття. Сидіння для швачки повинне регулюватися по висоті. Положення педалі можна регулювати зміною довжини тяги 13 після ослаблення гвинта 14.

Робоче місце швачки укомплектовується ножицями, викруткою і пензликом для чищення машини, які розташовуються в ящику 17 столу. У цьому ящику також зберігаються голки, шпульки і пристосування малої механізації: змінні лапки, тканинонапрямні і т.п.

Електродвигун вмикається натисненням пускової кнопки (перемикача) 7.

Для зменшення втрат часу на підготовчо-завершальні роботи (відділення деталі від пачки, складання деталей після операції та ін.) робоче місце оснащується організаційним оснащенням: підставки до столу для розташування деталей, кошика для деталей та ін.

Рис. 1.1. Робоче місце оператора швейної машини

 

Організація робочого місця. Розташування машини, педалі, колінопідіймача і стільця повинне бути зручним. Зазвичай деталі розташовують праворуч від швачки, а готовий напівфабрикат складають на підставку, розташовану за столом, або на візок, а також розташовують зліва від швачки. Стіл встановлюють так, щоб денне світло падало зліва від працюючого. Між робочими місцями повинна бути відстань не менше 90 см. Не рекомендується столи ставити впритул один до одного.

Раціональні прийоми роботи. Прийоми в роботі визначаються видом виконуваних робіт. Так, при зшиванні деталей на універсальній швейній машині необхідно уникати припосадження і стягування, а також прокладати строчки на необхідному місці. Для цього швачка руками управляє положенням оброблюваних деталей відносно голки. Не допускається робити різкі і великі зусилля при зшиванні деталей, оскільки можливі поломка голки або пропуск стібків. Контроль положення деталі при великій її довжині забезпечується перехватами, тобто деталь контролюється справа (за зоною шиття) і зліва (до зони шиття).

Нитка повинна намотуватися на шпульку одночасно з виконанням операції.

Для зменшення часу на перезаправку голкової нитки нову нитку прикріплюють до тієї, яка видаляється ткацьким вузлом і протягують через нитконапрямлячі. Заміна ниток виконується при піднятій притискній лапці, що послаблює затиск нитки в регуляторі натягу.

При проходженні потовщень та різких змінах напрямку прокладання строчки необхідно зменшувати частоту обертання головного валу. Строчку закріплюють, виконуючи зворотний хід на її початку і в кінці на напівфабрикаті.

При різкій зміні напрямку прокладання строчки поворот деталі виконують при крайньому нижньому положенні голки.

Для запобігання пропускам та обриву ниток на оброблюваній деталі не допускається поворот валу при піднятій притискній лапці. Розворот деталі краще виконувати, коли голка тільки підходить до крайнього нижнього положення.

 








Дата добавления: 2015-04-03; просмотров: 3527;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.019 сек.