Вступна й заключна частини

Найкраще вибирати стиль для вступної й заключної частини в останню чергу. До цього часу вже визначений загальний стиль книги, і вам легше буде прийняти рішення.

Безумовно, титульна сторінка заслуговує на особливу увагу. Вона повинна відбивати загальний стиль заголовків і основного тексту книги, не суперечачи їм і не занадто сильно відрізняючись.

Варто пам'ятати, що оптичний центр сторінки перебуває на відстані двох третин її висоти, а не в геометричному центрі. При симетричному дизайні позиції всіх написів повинні вибиратися з урахуванням цієї обставини, а велике нижнє поле як би підпирає й піднімає інші елементи.

Якщо обсяг вступної частини досить великий, для ряду сторінок можливе зменшення розмірів шрифту, а для збереження пропорцій ширина рядків для цих сторінок також повинна бути зменшена на трохи пік, щоб запобігти трохи страхаючому виду довгих рядків, набраних дрібним шрифтом. Отже, доцільно буде зменшити довжину рядків.

Кегль шрифту для сторінок зі зменшеним шрифтом також повинен бути пропорційно зменшений.

Для заключної частини краще використовувати той же стиль, що й для вступної частини.

Предметний покажчик варто формувати, коли вже відомі номери сторінок. Часто робота над ним проходить в умовах дефіциту часу, тому варто вибрати для покажчика стиль, що дозволяє легко додати або забрати одну або дві сторінки.








Дата добавления: 2015-04-03; просмотров: 829;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.