Постійні й змінні колонтитули

Постійний колонтитул (running head) у точності повторюється протягом всієї книги (наприклад, назва книги). Змінний колонтитул (headline) навпроти, міняється (наприклад, назва глави, або роздягнула).

Ціль застосування змінних колонтитулів полягає в тому, щоб, відкривши книгу на будь-якій сторінці, ви могли швидко визначити, де перебуваєте. Відповідно до прийнятих правил, більше загальну інформацію варто розташовувати на лівій смузі (назва книги, заголовок роздягнула); а більше конкретну інформацію поміщати на правій смузі (заголовок поточної глави або підрозділу, що відповідає даній сторінці).

Звичайне місце розташування постійних колонтитулів приймається відповідно до типу выключки заголовків у тексті: вони можуть бути центровані, вирівняні по передньому обрізі книги або мати від нього відступ у трохи пік, а також вирівняні по корінці або мати від нього відступ у трохи пік. Колонтитули повинні бути легко отличимы від основного тексту, якщо ви хочете, щоб вони дійсно служили своєї мети. Виходячи з тих же міркувань, доцільно використовувати для колонтитула курсив (або курсив збільшеного на один пункт кегля в порівнянні з основним текстом) або капітель того ж шрифту, що й основний текст.








Дата добавления: 2015-04-03; просмотров: 1338;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.