Листинг 5.2. Файл chap5\imgmap\imgmap. htm

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 3.2//EN">

<HTML>

<HEAD>

<ТITLЕ>Сегментированная графіка для посилань</ТITLE>

</HEAD>

<BODY BGCOLOR=#FFFFFF>

<MAP NAME="buttons">

<AREA SHAPE="RECT" COORDS="10,10,30,20" HREF="blue.htm">

<AREA SHAPE="RECT" COORDS="10,30,30,40" HREF="yellow.htm">

<AREA SHAPE="RECT" COORDS="40,10,60,40" HREF="red.htm">

<AREA SHAPE="RECT" COORDS="0,0,70,50" NOHRER>

</MAP>

<IMG SRC="buttons.gif" BORDER=0 USEMAP="#buttons">

</BODY>

</HTML>

 

Цей документ посилається на графічний файл buttons.gif, показаний на мал. 5.1. Останній оператор <AREA> описує всю поверхню зображення як нечувствительную до щиголів миші. Проте, області, описані раніше іншими операторами <AREA>, будуть працювати в якості дошкульних областей. Це відбувається тому, що якщо області перекрываются, те навігатор використовує перший опис, що зустрілося в карті.

Для чого найкраще використовувати сегментированную графіку? Найбільше очевидне застосування - використання посилань для опису окремих фрагментів складного зображення, такого, наприклад, як географічна карта, уява екрана працюючої програми і т.п.

Якщо усе, що необхідно зробити за допомогою сегментированной графіки, - це розміщення панелі з кнопками, то має сенс роздивитися варіант використання таблиці, в осередках якої знаходяться зображення окремих кнопок. Цей варіант гарний тим, що буде працювати навіть у таких навігаторах, що не спроможні розпізнавати сегментированную графіку (наприклад, навігатор NSCA Mosaic).

Був розглянутий варіант використання сегментированной графіки, коли карта дошкульних областей зберігається в документі HTML. Це найбільше простий засіб. Для повноти виклада можна зауважити, що існує ще один засіб роботи із сегментированной графікою, при якому інформація про дошкульні області зберігається на сервері. У курсі не буде розглядатися другий засіб, тому що він припускає використання більш складних методів.

5.3.3. Додаток Map This!

Описана вище методика підготування сегментированных графічних зображень не занадто зручна, тому що необхідно вручну створювати карту дошкульних областей. Тим часом можна безплатно завантажити з Internet додаток Map This! , створене спеціально для роботи із сегментированной графікою. Нижче приведена адреса серверу WWW, де можна одержати саму свіжу версію додатка Map This! :

 








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 580;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.