Лістинг 4.9. Файл chap4\midi\midi.htm

<!"DOCTYPE HTML PUBLIC -//W3C//DTD HTML 3.2//EN">

<HTML>

<HEAD>

<ТITLE>Вставка файла MIDI</TITLE> </HEAD>

<BODY>

<EMBED SRC="bach.mid" HIDDEN="true">

</BODY>

</HTML>

 

Невелике зауваження відносно навігатора NCSA Mosaic. Якщо вставляється в документ HTML файл MIDI за допомогою оператора <BGSOUND>, то для програння цього файла буде запущений відповідний додаток, зареєстрований для програння файлів MIDI, наприклад Media Player.

5. ПОСИЛАННЯ У ДОКУМЕНТАХ HTML

Дотепер створювалися тільки окремі документи, що демонструють деякі можливості мови HTML. Сервер WWW буде, можливо, складатися з багатьох документів HTML, що посилаються один на одного і на інші ресурси Internet.

У цій главі буде розказане про те, як створювати різноманітні посилання, у тому числі з використанням сегментированной графіки.

5.1. Універсальний ідентифікатор ресурсів URL

Як уже говорилося, документи HTML передаються із серверу WWW віддаленим користувачам за допомогою протоколу HTTP. Для посилання на мережні ресурси через протокол HTTP застосовується така форма універсального ідентифікатора ресурсів URL:

 

http://host[:port][path]

 

Параметр host обов'язковий. Він повинний бути зазначений як доменна адреса або як адреса IP (у виді чотирьох десяткових чисел). Наприклад:

 

http://www.microsoft.com http://154.23.12.101

 

Якщо зазначити першу з цих посилань навігатору, можна потрапити на головну сторінку серверу корпорації Microsoft. Ця сторінка містить посилання на інші сторінки і ресурси.

Кожній доменній адресі відповідає адреса IP, що неважко дізнатися, загрузив головну сторінку серверу WWW у вікно навігатора. Посилання може містити адресу IP у явному виді, проте по можливості цього варто уникати.

Необов'язковий параметр port задає номер порту для роботи з протоколом HTTP. По умовчанню використовується порт із номером 80, проте для спеціалізованих серверів WWW це може бути і не так.

Що таке порт? Номер порту идентифицирует програму, що працює у вузлі мережі TCP/IP і взаємодіючу з іншими програмами, розташованими на тому ж або на іншому вузлі мережі. Якщо розробляється програма, що передає дані через мережу TCP/IP із використанням, наприклад, інтерфейсу Windows Sockets, те при створенні каналу зв'язку з віддаленим комп'ютером треба зазначити не тільки адресу IP, але і номер порту, що буде використаний для передачі даних. Докладніше про це можна прочитати в 23-м томі "Бібліотеки системного програміста", що називаються "Глобальні мережі комп'ютерів. Практичне введення в Internet, E-Mail, FTP, WWW і HTML, програмування для Windows Sockets".

Нижче показано, як потрібно вказувати в адресі URL номер порту:

 








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 563;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.