Встановлення мережевого принтера

 

Надання в загальний доступ принтерів проводиться наступним чином. На комп'ютері, до якого підключений принтер, вибираємо його значок (через Пуск → принтери), тиснемо на нім правою кнопкою миші, вибираємо властивості.

 

Рисунок 4.1 – Папки принтери та факси

 

Управління загальним доступом до принтера здійснюється в закладці Доступ. Потрібно вибрати пункт Загальний доступ і ввести ім'я принтера, під яким він буде видимий в мережевому оточенні.

Рисунок 4.2 – Властивості принтера

На інших комп'ютерах, підключених до тієї ж локальної мережі, мережевий принтер, швидше за все, сам з'явиться в меню принтерів. Якщо цього не відбулося, запускаємо значок Додати принтер, який викличе помічника по підключенню принтерів.

Рисунок 4.3 – Майстер встановлення принтера

Якщо принтер дійсно підключений до ПК, натискаємо Далі.

Рисунок 4.4 – Встановлення мережевого принтера

Указуємо майстру, що ми хочемо підключити мережевий принтер.

Рисунок 4.5 – Огляд принтерів в мережі

 

У наступному меню указуємо, що хочемо знайти принтер в мережевому оточенні. Так само можна ввести прямий UNC до принтера, наприклад \компьютер1\принтер1, скориставшись пунктом Підключитись до принтера. UNC (Universal Naming Convention) – універсальний мережевий шлях, використовується в операційних системах від Microsoft. Представляється у вигляді \ім’я комп’ютера \ім’я ресурсу, де ім’я комп’ютера – NETBIOS ім'я машини, а ім’я ресурсу – ім'я загальнодоступної директорії, принтера або іншого пристрою.

 

Рисунок 4.6 – Вибір загального принтера

 

Якщо ми вибрали пункт пошуку принтера в мережевому оточенні, то після натиснення кнопки Далі з'явиться вікно перегляду мережевого оточення, де і потрібно вибрати загальний принтер. Після цієї операції, з локальної машини можна посилати документи на друк на віддалений принтер.

 








Дата добавления: 2015-03-03; просмотров: 1095;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.