Встановлення та налаштування IP протоколу на ПК.

Протокол TCP/IP в операційних системах Windows 2000 і подальших встановлюється автоматично в ході установки системи. При типовій установці TCP/IP є єдиним встановленим протоколом.

Сам протокол лише забезпечує можливість комунікації між комп'ютерами. Для нормальної роботи користувача в системі повинні бути встановлені ще і інші служби і клієнти.

Клієнт мережі Microsoft

Клієнт мережі Microsoft – це мережевий компонент, що дозволяє комп'ютеру використовувати можливості, що надаються мережею під управлінням операційних систем Microsoft. Якщо цей компонент не встановлений, то користувач клієнтського комп'ютера не може підключитися до загальних тек, друкувати на мережевих принтерах і т.п.

 

Рисунок 2.1 – Мережеві служби і клієнти

 

Служба доступу до файлів і принтерів мереж Microsoft.

Ця мережева служба в деякому розумінні протилежна Клієнтові для мереж Microsoft. Її призначення в тому, щоб теки, що розділяються, і принтери того комп'ютера, на якому працює ця служба, були у розпорядженні віддалених користувачів (інших комп'ютерів в мережі). Повністю ситуацію можна описати так: Клієнт мережі Microsoft на локальному комп'ютері спілкується із Службою доступу до файлів і принтерів мереж Microsoft на видаленому комп'ютері і навпаки. Служба доступу до файлів і принтерів мереж Microsoft в операційній системі Windows ХР Professional настройці не підлягає.

Для повноцінної роботи в мережі комп'ютера з Windows ХР Professional необхідні всі три вищеназвані компоненти: протокол мережі Інтернет (TCP/IP), Клієнт для мереж Microsoft, Служба доступу до файлів і принтерів мереж Microsoft

 








Дата добавления: 2015-03-03; просмотров: 699;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.