Характеристики робочої групи

 

Робочу групу, звану також мережею peer-to-peer або одноранговою мережею рівноправних користувачів, відрізняють наступні основні характеристики.

Робоча група — це просте і дешеве рішення задачі об'єднання в мережу невеликої кількості користувачів.

· У мережі типу «робоча група» всі вузли рівноправні і знаходяться на одному і тому ж рівні. Вузли не мають можливості ефективно співробітничати, і не існує простого способу їх одноманітно адмініструвати.

· Кожен користувач повинен мати обліковий запис на кожному з комп'ютерів, за якими йому потрібно працювати.

· Облікові записи користувачів зберігаються на локальному комп'ютері в базі даних системи безпеки (SAM, Security Account Manager).

· Щоб працювати з ресурсами віддаленого комп'ютера, користувач повинен мати на нім обліковий запис з тим же реєстраційним ім'ям і паролем, що на локальному комп'ютері. Інакше при кожному зверненні до мережевого ресурсу йому доведеться наново вводити ім'я і пароль.

· Якщо користувач захоче змінити пароль, він повинен буде зробити це на всіх вузлах, де у нього є обліковий запис. Якщо він цього не зробить, він втратить прямий доступ до ресурсів, що розділяються, розташованих на інших вузлах.

· Будь-які настройки безпеки, виконані з консолі Локальні параметри безпеки, дійсні тільки на локальному комп'ютері.

Робоча група — це структура, призначена для малих мереж (до десятка комп'ютерів), коли користувачі об'єднуються для того, щоб мати доступ до мережевих ресурсів, таким як теки, що розділяються, або мережеві принтери. Може здатися, що така структура швидше даремна, чим вигідна, але у неї є певні переваги. Робочу групу легко адмініструвати, і справитися з нею може адміністратор мінімальної кваліфікації.

А для крупної мережі, що розвивається, доведеться знайти модель трохи краще. Від цієї моделі потрібна зручність управління призначеними для користувача обліковими даними і іншими характеристиками мережі і масштабованість, тобто незалежність принципів її роботи від кількості вузлів в мережі. Такою моделлю є домен, який не розглядається в даній лабораторній роботі.

 








Дата добавления: 2015-03-03; просмотров: 925;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.