Пошкоджуваність тягових хомутів

Характерні пошкодження тягового хомута представлені на рисунку 8.6, а.

Тріщини 1 у вушках для болтів, що підтримують клин, утворяться через передачу клином вертикальних складових поздовжніх сил, переданих автозчепом при відхиленнях її хвостовика від свого центрального положення. Крім того, ці тріщини можуть утворюватися через недбале поводження до хомута, особливо, у процесі транспортування. Тріщини 2 у кутах сполучних планок, що не виходять на тягову смугу й тріщини 3 у сполучних планках, представляють не занадто більшу погрозу для зниження міцності хомута й тому дозволяється їхня заварка без яких-небудь обмежень, якщо вони не виходять на тягову смугу.

Зношення 4 поверхні стелі прорізу для проходження хвостовика автозчепи утворяться від взаємодії із хвостовиком, особливо, якщо хвостовик відхилений від горизонтального положення при проходженні нерівностей у вертикальній площині (горби сортувальних гірок, гірський профіль й ін.). Це зношування відновлюється без обмежень.

Зношування задньої опорної поверхні 6 утвориться від взаємодії із задньою опорною поверхнею поглинаючого апарата й відновлюється без обмежень.

Тріщини 7 задньої опорної частини хомута утворяться також від взаємодії з поглинаючим апаратом. Тріщини 7, що не виходять на тягову смугу, дозволяється усувати, а якщо виходять на тягову смугу, то є дефектом непереборним (заварка таких тріщин не забезпечує необхідної міцності).

Рисунок 8.6 - Зношення й пошкодження на тяговому хомуті (а), ударної розетки (б) центруючої балочки (в)

Зношення вироблених місць 8 на тягових смугах утворяться в результаті переміщень по підтримуючій планці. Ці зношення дозволяється усувати, якщо товщина тягової смуги в місці зношування не менш 20 мм, а ширина не менш 95 мм для тягових хомутів автозчепу СА-3, тріщини 5 на тягових смугах не відновлюються.

Зношення 9 перемички отвору для клина утворяться за рахунок зношування й зминання металу в цій зоні від взаємодії із клином. Ця перемичка відновлюється, якщо товщина зношеної перемички не менш 45 мм.








Дата добавления: 2015-02-28; просмотров: 590;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.