Сили цивільного захисту Міністерства інфраструктури України

 

До складу сил реагування на НС техногенного та природного харак-теру Міністерства інфраструктури (МІ) входять: Морська аварійно-рятувальна служба та об'єктові аварійно-рятувальні служби морських торго-вельних портів Укрморрічфлоту, Координаційний центр пошуку та рятуван-ня цивільної авіації України та підрозділи аварійно-рятувальних команд аеропортів (аеродромів), відновлювальні та пожежні поїзди Укрзалізниці, аварійно-ремонтні бригади й аварійно-польові команди Укрзалізниці, Укравтодору, Держзв'язку та підприємств прямого підпорядкування МІ.

Існуюча в МІ система реагування на небезпеки на автомобільно-му, залізничному, морському, річковому транспорті України має необхідні органи управління та нагляду, пошукові й аварійно-рятувальні сили і засоби постійної готовності, тимчасові формування, матеріальні та інші резерви для оперативного реагування і ліквідації наслідків НС техногенного та природного характеру.

Підпорядковані Укрзалізниці сили реагування на небезпеку, їх загаль-на кількість, оснащеність, характеристика функціонального призначення та оцінка можливостей виконання завдань за призначенням визначені Положенням про функціональну підсистему "Сили і засоби реагування на НС на залізничному транспорті" Міністерства транспорту та зв'язку України щодо запобігання і реагування на НС техногенного та природного характеру, затвердженим наказом Мінтрансзв'язку від 08.12.2008 № 1486.

Технічні засоби та рухомий склад відбудовних поїздів знаходяться в належному працездатному стані, всі 50 відбудовних поїздів готові до ліквіда-ції наслідків сходжень та зіткнень рухомого складу, інших НС ситуацій на залізницях України. Крім цього, у пунктах, встановлених начальником залізниці, знаходяться в постійній готовності: спеціальні автомотриси, дре-зини і автомобілі для відбудови колії і пристроїв електропостачання, вагони й автомобілі ремонтно-відбудовних летючок зв'язку, аварійно-польові коман-ди; пожежні поїзди і пожежні команди для запобігання і гасіння пожеж.

Для гасіння пожеж на об'єктах та в рухомому складі залізничного транспорту, а також надання допомоги підрозділам ДСНС України при ліквідації наслідків НС на залізницях знаходиться 65 пожежних поїздів, які оснащені вогнегасними засобами, пожежною технікою та спорядженням.

В Укрморрічфлоті створено функціональну підсистему „Сили і засоби реагування на НС на підприємствах Укрморрічфлоту щодо запобігання і реагування на НС техногенного та природного характеру".

Для виконання завдань аварійно-рятувальних робіт на морі, згідно з спільним наказом Мінтрансзв'язку і МНС України від 04.03.2003 № 162 із метою виконання обов'язків України щодо міжнародних конвенцій про пошук і рятування на морі (SAR-79), з охорони людського життя на морі (SOLAS-74), удосконалення системи пошуку і рятування в морській зоні відповідальності України, функції національної морської пошуково-ряту-вальної службипокладено на Державне підприємство «Морська аварійно-рятувальна служба Мінтрансзв'язку» (ДП «МАРС»).

Головним органом для загальної координації пошуку і рятування у мор-ській зоні відповідальності України є Державний морський рятувально-координаційний центр Мінтрансзв'язку (ДМРКЦ) у м. Одесі з функціо-нальним підпорядкуванням рятувальних центрів у містах Маріуполь, Керч та Севастополь. Укрморрічфлот забезпечує аварійно-рятувальну готовність рятувальних суден у зонах відповідальності України в Чорному й Азовському морях.


У складі Державіаадміністрації функціонує відділ пошуку та ряту-вання — Координаційний центр пошуку та рятування цивільної авіації України, який для несення цілодобового чергування укомплектовано підготовленими спеціалістами, необхідними засобами зв'язку та відповідним програмним забезпеченням.

 








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 1183;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.009 сек.