Оздоровчий фітнес

Будь-яка фізична вправа чи комплекс тренувальних заходів, кінцевою метою яких є досягнення певного рівня здоров’я, належать до фітнесу (англ. – «бути у формі», «бадьорий», «здоровий», підготовлений») (3).

В основу концепції «фітнес» покладений принцип FITT(еф-ай-ті-ті): F(від англ. – частота) – кількість занять на тиждень; I (від англ. – інтенсивність) характеристика важкості роботи, яка визначається рівнем ЧСС; Т (від англ. – час) – тривалість занять; Т (від англ. – тип) – вид занять залежно від засобів і методів, що використовуються (7).

У цілому фітнесможна окреслити як систему загального оздоровлення людини через обумовлене фізичне навантаження, яке поєднує силове й аеробне тренування, розвиток гнучкості з повноцінним раціональним харчуванням.

Фітнес-тренінг –це процес формування ідеальних пропорцій тіла шляхом тренування з обтяженнями за умови поступового збільшення силового й аеробного навантаження (3).

Ще зовсім недавно аеробіка і силове тренування видавалися несумісними. Тепер більшість фахівців, які працюють у напрямку оздоровчої фізичної культури, визнали, що саме поєднання цих двох методик підвищує рівень м’язової тренованості та поліпшує стан серцево-судинної системи. Крім того, саме аеробні вправи дозволяють зменшити жировідкладення в організмі людини і підвищити витривалість.

Загальний фітнес,згідно з визначеннями фахівців, можна окреслити як систему збалансованості фізичного, психічного і соціального стану людини, яка живе у гармонії з навколишнім середовищем (3, 11).

Однак фітнес настільки різнобічний, що будь-яка людина, незалежно від віку, статі, способу життя і стану здоров’я, може пристосувати фітнес до своїх потреб.

Саме тому існує велика кількість найрізноманітніших програм, які так чи інакше є частиною фітнесу, якщо вони сприяють досягненню визначеного рівня здоров’я.








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 1349;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.