Педагогічний контроль на заняттях.

 

Мета: ознайомити з етапами оздоровчої аеробіки та структурними компонентами заняття. Навчити контролювати фізичне навантаження в тренувальному процесі.

Основні поняття: етапи навчання, початкове навчання рухам, поглиблене розучування, вдосконалення вправ, фази занять з аеробіки, пульсометрія, хронометрування.

 

Аеробіка добре відома всім як динамічний вид занять під ритмічну музику з вправами на розтягування, можна з невеликими обтяженнями, із стрибками і бігом. Процес навчання вправам з аеробіки можна умовно розділити на три етапи:

1 етап – початкового навчання рухам;

2 етап - поглиблене розучування;

3 етап - закріплення та вдосконалення вправ.

Навчання на першому етапі спрямоване на формування загального уявлення про новий рух у взаємозв'язку з музикою. Студенти отримують початкові відомості про характер музики, форму вправ, яка відповідає даній музиці, прослуховують музику. Основні дії викладача на цьому етапі навчання включають у себе: формулювання музично-рухового завдання та вимоги до студентів, виділення зв'язку нового руху з раніше вивченим; пояснення і показ руху, який відповідає змісту музики.

На другому етапі - оволодівають умінням правильно розуміти музику та виконувати рухи відповідно до засобів музичної виразності. Викладач повинен постійно стежити за виконанням рухів у відповідності до темпу, ритму, регулювати ритм, амплітуду рухів рахуванням, підказувати момент необхідних дій, виправляти помилки. У результаті активної роботи викладача та студентів на цьому етапі, відбувається оволодіння основними рухами у взаємозв'язку з музикою.

Третій етап навчання спрямований на стабілізацію та вдосконалення рухів у взаємозв'язку з музикою. Це досягається шляхом самостійного виконання вправ, використання під час проведення вправ різного музичного супроводу. Ступінь оволодіння вправами під музику повинен бути доведений до стійкого навику. Це дозволить студентам упевнено підбирати музичний матеріал для уроків та інших видів занять, а також самостійно змінювати вправи відповідно до характеру музики.








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 651;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.