Структура занять з оздоровчої аеробіки.

Основною формою організації навчальної роботи з курсу «Аеробіка з методикою викладання» є заняття. Для заняття є характерним постійний склад тих, хто займається, певна тривалість, присутність викладача, сувора регламентація завдань.

Кожне заняття, незалежно від умов його проведення, повинно мати три фази. В першій фазі студенти готуються до розв'язання поставлених завдань за допомогою відносно легких вправ; у другій - вирішуються основні завдання, тобто виконуються складні вправи; в третій фазі необхідно сприяти більш швидкому протіканню процесів відновлення, аби студенти могли перейти до наступної високопродуктивної діяльності або відпочинку.

Таким чином, для будь-якого заняття з аеробіки характерна наявність трьох фаз. У першій фазі студенти готуються до основної роботи, в другій проводиться основна робота, а в третій - завершується. Ці фази називають частинами заняття - підготовчою, основною та заключною.

На кожному окремому занятті з оздоровчої аеробіки вирішуються навчальні, виховні та оздоровчі завдання. Кінцевий результат залежить від того, в якій послідовності вирішуватимуться завдання.

Основними умовами, якими визначається найбільш доцільна послідовність вирішення педагогічних завдань, тобто його побудова, є:

· досягнення максимальних результатів з мінімальною затратою енергії та часу тих, хто займається;

· збереження високої працездатності протягом усього заняття;

· забезпечення сприятливих умов для здоров'я.

Для педагогічних завдань на занятті підбираються відповідні вправи.








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 694;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.