Основні поняття і показники надійності.

Основні поняття надійності. Показники безвідмовності, збереженості, ремонтопридатності і довговічності. Кількісні показники надійності.

 

Якість, надійність, довговічність механізмів є показником рівня розвитку тієї чи іншої країни. В зв'язку з цим проблема підвищення цих характеристик механізмів і машин відноситься до першочергових завдань, які мають державне значення.

В наш час найбільш глибоко розроблені математичні (імовірні) методи теорії надійності, які знайшли широке використання в радіоелектроніці та інших областях техники, де отримання статистичних даних достатнього об'єму можливо і виправдано техніко-економічно.

Використання математичних методів для опису надійності механічних об'єктів машин, приладів і механізмів наштовхується на принципіальні труднощі, які обумовлені недостатністю статистичних даних, важкістю і багаторазовістю фізичних процесів руйнування твердих тіл під дією навантаження і середовища.

Складність фізичних процесів руйнування твердих тіл і їх взаємодії з середовищем створює значні труднощі при розробці фізичних моделей відмов.

Побудова фізичних моделей відмов необхідна не тільки для кількісної оцінки надійності, а й для розробки досягнень, які вимагають показники надійності і довговічності машин і механізмів.








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 575;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.