Цільовий державний кредит, спрямований на кон­кретний вид інвестування.

4. Податковий інвестиційних кредит — це відстрочен­ня сплати податку на прибуток, що надається суб'єкту підпри­ємницької діяльності на визначений термін з метою збільшен­ня його фінансових ресурсів для здійснення інноваційно-інве­стиційних програм, з наступною компенсацією відстрочених сум у вигляді додаткових надходжень податку через загальне зро­стання прибутку, що буде отриманий внаслідок реалізації та­ких програм.

5. Інвестиційний лізинг — довготермінова передача на платній основі майна підприємства, машин та обладнання — є однією з перспективних форм залучення позикових ресурсів. Його можна вважати різновидом довготермінового кредиту, що надається в натуральній формі, тобто як довготермінова оренда різноманітного устаткування і транспортних засобів.

Лізингові відносини є, по суті, кредитними угодами, оскіль­ки лізингоодержувач отримує в тимчасове користування вар­тість, втілену в машини та обладнання, на умовах зворотності та платності. Підприємства більшості країн світу вже дав­но практикують оновлення виробничих потужностей за раху­нок лізингу, оскільки лізинг дає змогу не заморожувати влас­ний капітал, заощаджувати на витратах, пов'язаних із воло­дінням майном, встановлювати за погодженням із лізингодавцем гнучкіший, ніж за кредитною угодою, порядок здійснен­ня платежів, можливе також укладання лізингових угод без необхідності застави тощо. Однак у кінцевому підсумку лізин­гова угода, як правило, виявляється дорожчою, ніж кредит, ос­кільки у лізингові платежі обов'язково закладається сума амортизації, а також комісійна винагорода лізингодавцю за надані послуги лізингоодержувача, передбачені договором лізингу. Лізинг може бути дешевшим від кредитної угоди, наприклад, за наявності певних пільг, що, до речі, практикується в багатьох розвинених країнах для стимулювання розвитку лізингу.

Укладанню лізингової угоди передує всебічне дослідження потенційним лізингодавцем фінансового становища підприємства-лізингоодержувача. Лише якщо фінансовий стан клієнта виз­нано задовільним, приймається рішення про укладання лізин­гової угоди.

6. Інвестиційний селенг — це порівняно нова форма залу­чення інвестиційних ресурсів, яка полягає у передачі власни­ком права користування і розпорядження своїм майном за певну плату. До такого май­на можуть належати будівлі, споруди, сировина і матеріали, цінні папери, продукти інтелектуальної праці.








Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 675;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.