Оцінка результатів та контроль

1 Аглютинація відсутня і з цоліклоном анти-А, і з цоліклоном анти-В. Отже, можна припустити, що досліджувані еритроцити не містять антигенів А і В, а кров належить до групи І (0, αβ).

2 Аглютинація відбулася лише з цоліклоном анти-А. Отже, можна припустити, що досліджувана кров, власне, її формені елементи, містять лише антиген А і кров належить до групи ІІ (А, β).

3 Аглютинація відбулася лише з цоліклоном анти-В. Отже, можна припустити, що досліджувані еритроцити містять лише антиген В і кров належить до групи ІІІ( В, α).

4 Аглютинація еритроцитів спостерігається в обох краплях цоліклонів. Отже, можна припустити, що досліджувані еритроцити містять обидва антигени – А і В, а кров належить до групи ІV( АВ-).

При проведенні проб треба пам’ятати, що всі явища, що відбуваються у краплях більше ніж за 2,5 хв від моменту змішування, не будуть пов’язані зі специфічною аглютинацією, яка визначається у дослідженні, а можуть мати різні причини. Несправжня аглютинація еритроцитів може бути тоді, коли вони збираються у “монетні стовпчики”. Цю аглютинацію легко відрізнити від справжньої, якщо додати до 1 краплі крові 1-2 краплі ізотонічного розчину натрію хлориду. У даному разі несправжня аглютинація зникне.

Рекомендації щодо оформлення результатів роботи. Описати у формі пропонованої таблиці результати реакції аглютинації з цоліклонами анти-А і анти-В.

Цоліклон, кров Анти - А Анти - В
І (0, αβ)    
ІІ ( А,β)    
ІІІ ( В, α)    
ІV( АВ-)    

У висновках відповісти на такі запитання:

ü Про що свідчить наявність/відсутність аглютинації досліджуваної крові з цоліклоном анти-А?

ü Про що свідчить наявність/відсутність аглютинації досліджуваної крові з цоліклоном анти-В?

 








Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 552;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.