ТЕМА: Отруєння мінеральними речовинами

План

1.Отруєння мінеральними отрутами. Сполуками фтору, міді та мишяку.

2.Отруєння кухонною сіллю.

3.Отруєння сполуками меркурію.

 

Література: Малінін О. А. ст. 145-150-, 181-199

Хмельницький Г.А. ст.123-129, 140-150.

1. Отруєння мінеральними отрутами. Сполуками фтору, міді та мишяку. Фтор – мікроелемент , необхідний для організму тварин, приймає участь в мінеральному обміні, підтримує функції кісткової тканини, активізує дію ферментів і таким чином приймає участь у білковому , жировому, вуглеводневому обміні речовин. Надлишок фтору викликає гострі і хронічні отруєння.

Основне джерело попадання фтору в організм – вода. В деяких місцях вміст фтору у воді значно перевищує допустимі норми, а переробка фторсировини ( цементні , хімічні заводи) ішироке використання мінеральних добрив приводить до перевищення рівня фтору у воді і кормах і, як наслідок, в продуктах харчування.

Натрію флюорид (натрію фторид) порошок сірого кольору, погано розчинний у воді, використовують як пестицид для обробки полів проти гусені, сарані, шпал, телеграфних стовпів.

Натрій кремнефтористий - білий, сіруватий чи жовтуватий, погано розчинний уводі порошок, використовують для обробки проти гризунів.

Натрію фторид (натрій кремнефтористий) використовують як антигельмінтик.








Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 620;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.