Техніка виконання

1). Обробіть антисептиком і відмежуйте стерильними серветками передню поверхню шиї — виконайте у випадку, коли немає загрози життю пацієнта.

2). Пропальпуйте крікотиреоїдну зв'язку, яка розташовується нижче щитовидного хряща, до перстнеподібного хряща по середній лінії шиї.

3). Зафіксуйте щитовидний хрящ пальцями однієї руки і зробіть поперечний розріз довжиною приблизно 2 см через крікотиреоїдну зв'язку. Неможливість введення канюлі у трахею може бути пов'язана зі створенням помилкового ходу у тому випадку, якщо крікотиреоїдна зв'язка не розсіче­на повністю. Для попередження цього захопіть рукою щитовидний хрящ і зафіксуйте трахею по середній лінії у момент розсічення крікотиреоїдної зв'язки (мал. 30-31).

 

 

4). Введіть розширювач трахеї у розріз та обережно розведіть краї рани. При відсутності розширювача, введіть у розріз поперек трахеї рукоятку скальпеля і поверніть її на 90 градусів .

5). Введіть трахеостомічну або ендотрахеальну трубку і потім витягніть провідник.

6). Роздуйте манжетку, приєднайте мішок Амбу або апарат ШВЛ і проведіть вентиляцію пацієнта 100%-ним киснем.

7). Виконайте аускультацію легень пацієнта і переконайтеся, що дихальні шуми вислуховуються рівномірно з обох сторін (див. інтубація трахеї).

8). Зафіксуйте трахеостомічну трубку до шкіри.

 

Ускладнення:

• зовнішня кровотеча — частіше поверхнева і зупиняється самостій но; якщо необхідно, виконайте пальцьове притискання, накладіть затискачі або лігатуру;

• ушкодження стравоходу — потрібна негайна консультація хірурга.

 








Дата добавления: 2015-02-03; просмотров: 1406;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.