Ознаки та симптоми задухи

Дорослий постраждалий звичайно спроможний жестами показати, що він подавився. Якщо немовля або дитина раптом не може зробити вдих, то імовірно, що вона подавилася, в такому випадку починайте надавати допомогу, як описано в цьому розділі.

Якщо ви виявили людину без свідомості, дихання у якої не визначається, ви можете спочатку і не зрозуміти, що в неї задуха. І навіть не знаючи цього, ви можете надати першу допомогу. Початкові дії при наданні першої допомоги однакові для всіх постраждалих, які знаходяться без свідомості і у яких відсутнє дихання. Вам швидко вдасться виявити непрохідність дихальних шляхів при спробі зробити штучну вентиляцію легень, бо повітря не буде вільно проходити всередину і грудна клітка не стане підніматися.

Опис цієї ситуації приводиться нижче.

Характер порушення: Часткова непрохідність дихальних шляхів(ДШ), свідомість збережено. Ознаки та симптоми задухи: Сильний кашель з відкашлюванням. Постраждалий в змозі дихати і говорити. Постраждалий хропе або натужно кашляє, руками хапається за горло.

Характер порушення: Повна непрохідність ДШ: свідомість збережено. Ознаки та симптоми задухи :Постраждалий не в змозі ні говорити, ні дихати, руками хапається за горло, обличчя синіє .

Характер порушення: Задуха, непритомність Ознаки та симптоми задухи: Постраждалий не реагує і не дихає. Повітря не поступає в легені, обличчя синє.

 

 

Протокол № 3








Дата добавления: 2015-02-03; просмотров: 1019;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.