ЗДІЙСНЕННЯ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНИХ ТА ПРОТИЕПІДЕМІЧНИХ ЗАХОДІВ.

Важливу роль в попередженні внутрішньолікарняних інфекцій мають заходи, направлені на зниження бактеріальної контамінації поверхонь і повітря в стоматологічних кабінетах. До таких заходів відноситься проведення поточних і генеральних прибирань опроміненням приміщень, що забезпечує не лише зниження мікробного забруднення, але і покращення санітарно-гігієнічних умов. Періодичність проведення поточного прибирання залежить від функціонального призначення приміщень.

Відповідальною за якість проведення як поточного, так і генерального прибирань с старша медсестра відділення.

Для прибирання кабінету необхідно мати: спеціально виділений халат, шапочку, маску, гумові рукавички, промарковані ємкості для миття меблів та обладнання, стін, підлоги, швабри для миття стін і підлоги, ганчір'я. Прибиральний інвентар в стоматологічних кабінетах повинен бути окремим для терапевтичних, хірургічних кабінетів, мати чітке маркування ("Для терапевтичного кабінету", "Для хірургічного кабінету" і т.п.).

Для зберігання прибирального інвентаря виділяється ізольоване приміщення, що знаходиться поряд із санітарним блоком, або, як мінімум, окрему шафу. Прибиральний інвентар після використання обов'язково замочується на час експозиції в одному з розчинів дезінфектантів, потім промивається і просушується.

В стоматологічному закладі повинен бути в наявності трьохмісячний запас миючих і дезінфікуючих засобів Облік отримання та витрат деззасобів ведеться в журналі таблиця №1. Таблиця №1.








Дата добавления: 2015-01-19; просмотров: 782;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.